Op 4, 5 en 6 november 2022 speelt Stichting Stamppij uit Nijmegen de musical Nachtvogels in de schouwburg van Cuijk. Een nieuwe musical, met originele teksten en muziek. Een eigenzinnige show vol humor, ontroering, vreemde karakters en een vleugje horror. De gevorderde amateurspelers worden begeleid door een professioneel zestienkoppig live orkest.

Nachtvogels vertelt het verhaal van Alex, een net afgestudeerde ‘helpende hand’, die zich meldt bij Hotel Otranto voor haar eerste klus. Het spookachtige hotel is vervallen en heeft nauwelijks gasten. Daar moet Alex verandering in brengen. Gesteund door de nogal excentrieke hotelmedewerkers. Ondertussen maken spoken uit haar verleden – en in het hotel – haar onzeker.

Het script van Nachtvogels is geschreven door regisseur Marit Goetjaer en voormalig castlid, nu bestuursvoorzitter, Dianne van Houdt. De muziek is van muzikaal leider Jelle Roosen. De choreografieën zijn van Gerard Baars. Goetjaer, Roosen en Baars werken met een gemotiveerde cast van getalenteerde amateurspelers. Onder hen zijn vier kinderen die hun theaterdebuut zullen maken. Een professioneel live orkest verzorgt de muzikale begeleiding.

Nachtvogels is de vierde productie van . Zij maakt musicals van hoog niveau met amateurspelers uit Nijmegen en de wijde omgeving. Voor vorige producties ontving Stichting Stamppij meerdere nominaties bij de landelijke Amateur Musical Awards.

Kaarten (€24,50) zijn te koop via www.schouwburgcuijk.nl

 

Nachtvogels,