Afgelopen woensdag was het in Dedemsvaart tijd voor taart voor de leden van Muziektheater VAKK. De cast voor hun nieuwe musical ‘9to5’ werd daarmee ‘beklonken’. Eind januari nam een grote groep leden deel aan de auditieronde waarin diverse mooie rollen te vergeven waren. Ondertussen is Jordy Oosterwijk druk bezig zich de rol van Franklin Hart eigen te maken. Frank is in het stuk de seksistische, egocentrische, leugenachtige baas van Violet Newstead, Judy Bernly en Doralee Rhodes. Deze pittige, maar uitdagende damesrollen gaan neergezet worden door respectievelijk Ariska Drogt, Sharon Doldersum en Nine Roest. Ook voor de overige personages werden geschikte spelers-zangers gevonden binnen eigen gelederen.

Het verhaal

De musical ‘9to5’ vertelt het verhaal van bovengenoemde dames, die hun baas in hun wildste fantasieën het liefst een schop zouden willen verkopen. Ze geven de werkvloer een make-over en nemen de controle van het bedrijf van Frank over om te laten zien waar vrouwen toe in staat zijn. De musical zit boordevol dans en muziek van Dolly Parton. Natuurlijk ontbreekt een gezonde portie humor niet!

Optredens

Op 27, 28 en 29 oktober ’23 wordt ‘9to5’ uitgevoerd in theater De Voorveghter in Hardenberg. Het creatief team, bestaande uit Charlotte Ebbers (regisseur), Luko Hans (muzikaal leider) en Noa Ouwerkerk (regie assistent) werkt samen met de leden -evenals voorgaande jaren- weer hard aan een drietal spraakmakende en spetterende optredens!