De nieuwe Nederlandse humoristische familievoorstelling De Wolf en de 7 Geitenwollensokjes, naar een idee van Stanley Burleson en Joris van Veldhoven, speelt dit seizoen door heel Nederland in diverse theaters.

Op tijd

Zorg vooral dat je op tijd in de zaal zit, want de voorstelling is al meteen begonnen bij binnenkomst. Zowel op het toneel als in de zaal. Stanley Burleson loopt door de zaal en gaat meteen in gesprek met de jonge bezoekers. Publieksparticipatie is ruim aanwezig in deze gezellige familievoorstelling vanaf 8 jaar waarbij er altijd wat te lachen en gezonde spanning is voor het hele gezin.

Aan het begin lijkt het of we terecht zijn gekomen in het verkeerde sprookje maar uiteindelijk komt toch alles goed. Alle middelen zijn uit de kast getrokken om het verhaal te vertellen van de wolf en de 7 Geitenwollensokjes! Vader- en moedergeit heten Narigeit en Veiligeit. En uit Veiligeit komen 7 geitjes tevoorschijn met de mooiste geitennamen. Zodra het volle maan wordt, wordt het spannend, zal alles goed gaan? 

Voor het hele gezin

Hoewel het een kindervoorstelling vanaf 8+ is, is er voor volwassen genoeg te beleven om mee te genieten met de kinderen. Toen wij na de voorstelling kinderen en volwassenen vroegen wat ze ervan vonden, waren ze allemaal enthousiast! Dus De Wolf en de 7 Geitenwollensokjes is een absolute aanrader! Deze voorstelling speelt tot en met 9 juni door het hele land. De speellijst vind je hier.

De Wolf en de 7 Geitenwollen Sokjes

De Wolf en de 7 Geitenwollensokjes is door Stanley Burleson, Joris van Veldhoven, Marcel Visscher, Julia Berendse en Ger Otte ontwikkeld. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de muziek en liedteksten en vertellen zij met prachtige, handgemaakte poppen het verhaal van De Wolf en de 7 Geitenwollen Sokjes. Deze voorstelling is geschikt voor iedereen van 8 tot 88 jaar.

De Wolf en de 7 Geitenwollen Sokjes vertelt het verhaal van een gelukkig, typisch Jordanees geitengezin, bestaande uit Vader, Moeder en zeven kinderen: de geitenwollen sokjes. Vader is opgegroeid in een weeshuis en leidt aan lykantropie, de weerwolfziekte die door een vader wordt doorgegeven aan het zevende kind, als dat kind van het mannelijk geslacht is. Hij heeft dit geheim nooit met iemand gedeeld, zelfs niet met zijn vrouw. Als het volle maan is verandert Vader in een weerwolf. Hij is bang dat hij zijn eigen gezin iets aan zal doen en daarom verdwijnt hij als het volle maan wordt. Moeder laat de kinderen de afwezigheid van hun vader vergeten door ze het sprookje van De Wolf en de Zeven Geitjes te vertellen, niet wetende dat er een echte wolf op de loer ligt…

Stanley Burleson

Stanley Burleson won zijn zesde Musical Award voor zijn rol als de Geest in de musical Aladdin. Hij speelde eerder in talloze producties van Cats en Evita tot Sister Act en From Sammy With Love. Daarnaast is Stanley zeer succesvol als choreograaf en regisseur.

Joris van Veldhoven

Joris van Veldhoven verzorgde de decor- en kostuumontwerpen voor producties als Charlie en de Chocolade Fabriek, Trompettist in Auschwitz, The Sound of Music, The Full Monty, Evita en vele andere producties.

TEC Entertainment

Theaterproducent TEC Entertainment creëert vernieuwende theaterproducties, waaronder de met een Musical Award bekroonde The Addams Family met Pia Douwes, Johnny Kraaijkamp en Tony Neef, de Queen musical We Will Rock You, met in de hoofdrollen Stanley Burleson en de Amerikaanse popster Anastacia, en Jesus Christ Superstar met in de titelrol Ted Neeley. Daarnaast produceert TEC Entertainment klassieke concerten van Carl Orff’s Carmina Burana, The Harry Potter Symphony en The Star Wars Suite.

Meer informatie vind je hier

Verslag:Ans Carla Rutgers en Rob de Haan
Foto’s: Jeanne Rutgers