Gisteravond was Milan van Waardenburg te gast op onze Instagrampagina en spraken we live met hem over de producties waar hij in heeft gestaan zijn opleidingstijd en de impact die Corona op hem had. Het interview kan je hier terugkijken.

Milan van Waardenburg

Tijdens zijn studie was hij als solist te zien in Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italië. Ook stond hij in Een avond met Kurt Weill en vertolkte hij de rol van Roger in de rockmusical Rent in Antwerpen. 

Milan studeerde Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hij kreeg daar zangles van o.a. Edward Hoepelman, Ingrid Zeegers en spellessen van o.a. Marc Krone en Brigitte Odett. Tijdens zijn studie speelde hij in vele schoolproducties, waaronder Into the Woods en Company, waarin hij werd geregisseerd door respectievelijk Paul Eenens en Koen van Dijk. Daarnaast was hij tijdens zijn studie als solist te zien in Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italië. Ook stond hij in Een avond met Kurt Weill en vertolkte hij de rol van Roger in de rockmusical Rent in Antwerpen. 

De productie Tanz der Vampire bracht Milan naar Duitsland, waar hij vanaf april 2016 de rol van Herbert speelde. Hiermee tourde hij door Duitsland, via Berlijn, München en Stuttgart. De Europese première van de nieuwe versie van Der Glöckner von Notre Dame leidde Milan opnieuw door deze steden, deze keer als leutenant Frederic Charles. Ook was hij in Der Glöckner von Notredame regelmatig te zien als de titelrol (Quasimodo). 

Gelijktijdig was hij te zien als Olaf en Kristoff in Frozen, die in een uitvoering van Disney in Concert door Duitsland en Luxemburg trok. 

Milan speelde de rol van Dmitri in Anastasia in Stuttgart en ook in het Circustheater in Scheveningen.

Foto: Cina Uicker