Ad Knippels en Job Greuter beginnen maandag met de repetities van Falsettos. We spraken met Ad en Job over het vak, producties waar ze in gespeeld hebben en Falsettos. Falsettos speelt maar korte tijd in het DeLamar Theater in Amsterdam.

Klik hier om het gesprek terug te kijken

Ad Knippels

Ad studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool in 1997. In de jaren daarna heeft hij zich ontwikkeld tot een veelzijdig acteur.

Hij speelde rollen in klassieke stukken als Midzomernachtsdroom (RO-theater), Gijsbrecht van Aemstel (Het Toneelt Speelt) en Karakter (Hummelinck Stuurman), in nieuw geschreven stukken als Zullen we het liefde noemen, Goedbloed en Het Vierde Rijk van Peer Wittenbols voor Oostpool, en hij was 10 zomers lang te zien in de grote spektakelvoorstellingen in het openluchttheater van Het Amsterdamse Bos, waaronder Wat u wilt (Shakespeare), De Kaukaksiche Krijtkring (Brecht), de titelrol in Ivanov (Tsjechov) en Don Q (Jeroen van den Berg).

In musicals en muziektheatervoorstellingen heeft hij vele grote rollen gespeeld. Hij speelde Bruce in het indrukwekkende Fun Home, Vlad in Anastasia en Dick in The bridges of Madison County. Verder speelde hij oa. in Ciske de Rat, Mamma Mia, The Full Monty, Grand Hotel, Love Story, en Amandla! Mandela. In de succesvolle klassieker The Sound of Music vertolkte hij de hoofdrol van Kapitein von Trapp.

In 2011 ontving Ad de John Kraaijkamp Musical Award voor zijn rol in Spring Awakening. In 2020 werd hij voor een John Kraaijkamp Musical award genomineerd zowel voor zijn rol als Bruce in Fun Home als voor zijn rol als Vlad in Anastasia.

Ook op televisie is Ad regelmatig te zien. Recentelijk in zijn vaste rol van rechercheur Willem Wagenaar in de populaire dramaserie Klem. Daarnaast in series als Hoogvliegers, Baantjer, Flikken Maastricht, Flikken Rotterdam, Dokter Tinus, Moordvrouw, A’dam-E.V.A. , La Famiglia, en de ziekenhuisserie CMC.

Op het witte doek was hij te zien in films als Lucia de B., De Helleveeg, Knielen Op Een Bed Violen, Riphagen, Lepel, Alles Is Liefde en De Storm.

Job Greuter

Job Greuter (23) studeerde in 2018 cum laude af aan de Muziektheater-afdeling van Codarts Rotterdam. Sindsdien is hij werkzaam als performer (spel, zang, piano & cello) en schrijver/componist bij diverse muziektheater-producties door het hele land.

Zo speelde hij de afgelopen jaren in o.a. “Cellokrijgers” (Oorkaan & Cello-octet Amsterdam), “A Little Night Music” (Nederlandse Reisopera) & “List, Shaffy & Piaf” (De Graaf & Cornelissen Entertainment). Daarnaast schreef hij muziek voor o.a. producties van Schouwburg Kunstmin te Dordrecht en stichting Kunstklank te Noordwijk. Naast zijn werkzaamheden is hij bezig met de afronding van zijn tweede bachelor aan de afdeling Klassieke Muziek (cello) van Codarts Rotterdam.
In 2016 ontving hij een Stipendium voor aanstormend muziektheater-talent van het college van bestuur van Erasmus University Rotterdam & Codarts Rotterdam.

Meer informatie over Falsettos vind je hier

Foto: Opus One

Lees ook:
Mooie solo’s van Mathilde en Job
Marjolein Keuning, Ad Knippels en Mitch Wolterink toegevoegd aan cast Fun Home