Musical & Operette Purmerend brengt op 5, 12, 13 en 19 november 2022 de bekende musical My Fair Lady ten uitvoer in theater de Purmaryn in Purmerend. De musical wordt uitgevoerd in de door Seth Gaaikema vertaalde versie. Degenen die zichzelf of een ander een heerlijke avond of middag gunt, is van harte uitgenodigd deze musical te komen aanschouwen.

My Fair Lady

Eliza Doolittle is een jonge vrouw uit de arbeidersklasse die bloemen verkoopt in Covent Garden. Ze heeft weinig manieren en ze praat plat Engels. Op een dag zien Henry Higgins en kolonel Pickering haar bloemen verkopen op de markt. Higgins gaat een weddenschap aan met zijn vriend kolonel Pickering dat hij erin zal slagen om Eliza in korte tijd niet alleen perfect Engels te leren maar haar ook de gangbare etiquette in de hogere kringen eigen te maken. Hij slaagt uiteindelijk in zijn opzet, maar tijdens het proces is Eliza zodanig geëmancipeerd geraakt, dat zij aangeeft niet langer afhankelijk te zijn van Higgins en haar eigen weg te kunnen gaan.

De film uit 1964 was een groot succes en ook in het theater zijn grote successen geboekt. Nu ook in dit theater.
Niet omdat het moet maar ‘as het effe kan’.

De begeleiding wordt verzorgd door een professioneel orkest. Plaatsbewijzen zijn verkrijgbaar via de kassa van Theater de Purmaryn 0299-432205 of via de volgende link: https://depurmaryn.nl/programma/musical-operette-purmerend/