Frozen is een voorstelling die zowel kinderen als volwassenen zal betoveren. Het verhaal van prinses Elsa en haar zus Anna komt tot leven op het podium, met prachtige muziek, adembenemende kostuums en indrukwekkende special effects. Vandaag was de première en heel bekend Nederland kwam over de blauwe loper.

De nummers uit de film zijn bekend, maar naast die nummers zijn er nummers bijgeschreven voor de musical. De cast is fenomenaal, met sterke vocalen en een sterke chemie tussen de hoofdrolspelers. De liedjes uit de film, zoals “Laat het los” en “Zullen we een sneeuwpop maken?”, worden magistraal vertolkt en zorgen voor kippenvelmomenten.

 

Chemie

De chemie tussen Vajen en Nienke is mooi en zij spelen om die reden de zusjes en de liefde voor elkaar geloofwaardig en breekbaar.  Hun stemmen smelten mooi samen en de pijn van de afstand tussen de twee zussen voel je als toeschouwer. Daarnaast zijn daar ook de komische momenten die Nienke voor haar rekening mag nemen, maar ook de geweldige choreografieën. De keuze voor deze geweldige vrouwen als hoofdpersonages is dan ook geheel terecht. Als Vajen voor de pauze het nummer ‘Laat het gaan’ brengt, doet ze dat geweldig en is alles spot on wat resulteert in een daverend applaus en een staande ovatie.

De jonge Elsa en Anna werden gespeeld door Jenai Pekar en Aysia-Mae Wijnaldum. Zij beginnen de voorstelling en doen dat heel vertederend en komisch. Ze zijn onstuimig in hun spelen en stelen direct de harten van het volle Circustheater in Scheveningen.

 

Sven de eland

De rol van de Eland werd in de eerste akte gespeeld door Nicholas Allan Li en in de tweede akte door Mathijs de Pater. Deze mannen leveren een ware krachtsinspanning door de houding van de eland en toen Matijs langsliep tijdens het fotomoment stroomde het zweet nog van hem af. Het resultaat is wel een natuurgetrouwe eland.

Steven Roox zet een komische Olaf neer die voor mooie luchtige momenten zorgt waarbij de combinatie van spel en beweging perfect is. De pop heeft zijn eigen unieke momenten die in het speelse karakter van deze musical passen.

De decors en kostuums zijn oogverblindend en voegen veel toe aan de magische sfeer van de voorstelling. De choreografie is energiek en dynamisch, waardoor het publiek wordt meegesleept in het verhaal. Een speciale vermelding waar het gaat om de effecten is absoluut op zijn plek. De decorstukken die op de juiste momenten opkomen en de spectaculaire projecties maken Frozen tot geweldige musical waar je van begin tot eind geboeid wordt.

Frozen

Disney Frozen vertelt het verhaal van Elsa en Anna, de twee moedige koninklijke zussen die het Noordse koninkrijk Arendelle van hun ouders erven. De magische krachten die Elsa al jong in zich heeft, zorgen voor dramatische uitdagingen.

Grappige, dappere Anna stort zich noodgedwongen in ijzige avonturen om haar zus en haar land te redden. Haar onverwachte vlam Prins Hans wil met haar mee, net als ijsverkoper Kristoff en zijn rendier Sven. Het geheimzinnige Northuldra-volk schiet ook te hulp, maar de meest onverwachte metgezel van Anna is iemand die zij zelf ooit bouwde: Olaf, de meest hilarische sneeuwpop ever.

Niets blijkt wat het lijkt, in de wervelende, coole ijslandschappen van Frozen. Maar liedjes, humor, trouw en onverzettelijkheid geven de zussen moed. En houden de hoop levend dat de zon het misschien toch zal winnen van de kou. Dat de liefde voor elkaar staat is iets wat centraal staat in deze voorstelling zoals Mathijs en Nicolaas ook vertellen in het interview dat we na de voorstelling hadden. Iets wat harrd nodig is in deze tijd.

Al met al is Frozen de musical in Scheveningen een absolute aanrader voor fans van de film en liefhebbers van musicals. Een betoverende en ontroerende voorstelling die je niet mag missen!

Kijk voor meer informatie op https://www.stage-entertainment.nl/shows/musical/frozen