Vandaag ging in het DeLaMar theater de musical Diana & Zonen in première. Diana & Zonen vertelt het meeslepende verhaal over Prinses Diana, die behalve prinses vooral moeder was, vechtend voor het geluk van haar zonen. Het verhaal is weliswaar fictief maar desondanks zitten er absoluut punten van herkenning in. Er zitten twee grote verhaallijnen in Diana & Zonen: de spanning in het huwelijk van Diana en Charles en de liefde van Harry en Meghan en de spanning die daardoor ontstaat met William en de rest van het koningshuis inclusief de hofhouding.

 

Marlijn Weerdenburg speelt breekbaar en liefdevol met al haar twijfels zonder dat het heel erg sentimenteel wordt, maar blijft nuchter en vertelt haar verhaal en vertolkt de emoties van Diana met mooi gedoseerd spel. Freek Bartels kroop in de huid van Harry en deed dat vol energie en een ontroerend inlevingsvermogen waarbij hij het personage schitterend uitbeeld en het publiek meeneemt in het leven van Harry en alle frustraties en beperkingen van het keurslijf in het koninklijk huis.

 

Danique Graanoogst had de dankbare taak om de rol van de sterke en onafhankelijke Meghan te mogen vertolken die langzaam maar zeker merkt waar ze in terecht is gekomen. Gerrie van der Klei kreeg de lachers meerdere maken op haar hand en kreeg zelfs een open doekje. De grand dame van het theater beschikt over een feilloos gevoel voor timing en droge humor die maar weinigen bezitten. Gitty Pregers (Grace in een fish and chips restaurant) en Desi van Doeveren (Daisy) namen de komische momenten uitstekend voor hun rekening en dat brak het verhaal lekker. Ook de rest van de cast speelde een uitstekende voorstelling en maakte het totaal plaatje compleet. 

De muziek is geschreven door Jeroen Sleyfer en Sophie Veldhuizen en is absoluut vernieuwend en voorzien van teksten door André Breedland. Het decor is sober maar toch is het toneelbeeld prachtig want er wordt mooi gebruik gemaakt van de led-wanden. 

MediaLane heeft het aangedurfd om deze nieuwe Nederlandse productie op de planken te brengen en is daar uitstekend in geslaagd. Juist op de dag dat er is aangekondigd dat de 1,5 meter wordt afgeschaft, is dat een uitstekend signaal voor de theaters in Nederland die smachten om weer voorstellingen te mogen brengen. Diana & zonen is een koninklijke musical met allure die het absoluut waard is om te gaan zien en luisteren.

Cast:

Marlijn Weerdenburg – Diana
Brigitte Heitzer – Diana
Freek Bartels – Harry         
Jonathan Demoor – William
Jan Elbertse – Charles
Gerrie van der Klei – Camilla
Liss Walravens – Kate / cover Diana
Danique Graanoogst – Meghan
Soraya Gerrits – jonge Diana & ensemble
Bart van Veldhoven – jonge Charles / cover Harry
Ludo van der Winkel – Lord Mountbatten & ensemble / cover William, Charles
Gitty Pregers – Grace
Desi van Doeveren – Daisy & ensemble / cover Kate, Grace
Anouk van Nes – Ensembla / Cover Camilla, Grace
Annefleur van den Berg – Ensemble / cover Meghan, Daisy
Laurie van Iersel – Ensemble / cover Kate, Camila, Counter girl
Ruben Kuppens – Swing / cover jonge Charles, William, Lord Mountbatten
Yoshua van den Broek – Ensemble / cover Harry, Lord Mountbatten
Roos Vollebregt – Swing / Cover jonge Diana
Padraig Turley – Swing / Cover jonge Charles

Credits

Script: Dick van den Heuvel
Regie: Frank van Laecke
Liedteksten: André Breedland
Muziek: Jeroen Sleyfer & Sophie Veldhuizen
Decorontwerp: Carla Janssen Höfelt
Kostuumontwerp: Yan Tax
Producenten: Iris van den Ende

Kijk voor meer informatie op: https://www.dianaenzonen.nl