Zondag 26 maart reden meer dan 500 mensen één of meerdere etappes van de Elfstedentocht in de Elfstedenhal in Leeuwarden voor Spieren voor Spieren. Aanleiding voor dit event was de missie van de cast van Musical De Tocht om zoveel mogelijk Elfstedenkilometers te rijden om zich zo in te leven in hun rol voor de voorstelling die op 1 oktober in première gaat.

Samen met 500 schaatsers uit heel Nederland en meerdere BN’ers is er 26.363 euro opgehaald voor Spieren voor Spieren. Wolter Weulink reed samen met nog twee andere helden, Foeke van der Veen en Hendrik Bakker, de 200 kilometer op de ijsbaan. Nog nooit eerder is de Elfstedentocht op een ijsbaan gereden. ‘Een geweldige prestatie, we zijn enorm trots op het bedrag dat we ingezameld hebben voor Spieren voor Spieren maar zeker ook op Wolter, Foeke en Hendrik ‘ aldus Madelène van Beuzekom creatief producent van Musical De Tocht.

Musical De Tocht

In een Nederlandstalige muzikale theaterbeleving neemt Musical De Tocht je mee in het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.

Is de band van vroeger sterk genoeg of verliezen ze op de Bonkevaart meer dan ze vooraf hadden kunnen bedenken? Musical De Tocht vertelt een verhaal van afzien, passie, verbroedering en keuzes maken. De Elfstedentocht als metafoor voor het leven. Vallen en opstaan, samen en alleen. Met indrukwekkende muziek, pakkende liedteksten en het ijzingwekkende mooie decor van de Friese elf steden.

Kijk voor meer informatie over de musical hier. 
 
Foto Lucas Kemper