Gisteravond was de eerste van een nieuwe reeks “Musical Autumn Nights” en Oh What a Night it was! Deze unieke musicalconcertervaring brengt een verfrissende mix van zowel iconische als minder bekende musicalnummers, tot leven gebracht door vijf wisselende getalenteerde solisten, ondersteund door een plaatselijk theatergezelschap en een drie-koppige live band.

In Roosendaal werden de solisten ondersteund door een de leden van Stichting JONG. Dat zij niet alleen als sterk koor bijdroegen maar ook twee van hun eigen leden de kans gaven om te schitteren, was een aangename verrassing. Deze opkomende talenten gaven blijk van buitengewone vaardigheden en beloven veel goeds voor de toekomst van de Nederlandse musicalscene.

De avond had tal van hoogtepunten. Tessa Sunniva van Tol maakte indruk met haar open auditie voor de titelrol in Elisabeth, wat haar zeker een waardige kandidaat maakt. Linda Verstraten bracht een ontroerende uitvoering van “God Help the Outcasts” uit The Hunchback of Notre Dame, terwijl Nigel Brown het publiek nog maar eens betoverde met zijn interpretatie van Genie uit Aladdin. Nurlaila Karim stond als een ware diva op het podium en leverde met “De Winnaar Krijgt de Macht” een adembenemende prestatie, en bij haar vertolking van “You’re Simply the Best” ging de zaal uit zijn dak. Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld David van den Tempel. Zijn uitvoering van “Sluit alle deuren maar” uit Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat was geweldig, maar het was zijn vertolking van “Who Wants to Live Forever” die de zaal sprakeloos achterliet. Zijn stemgeluid was fenomenaal en raakte rechtstreeks het hart van het publiek.

Een ander onverwacht hoogtepunt was de aanwezigheid van een kleine vleermuis in de zaal, die voor komische momenten zorgde (hoewel Nurlaila Karim hier wellicht anders over denkt) en ongetwijfeld nog lang zal worden herinnerd.

Musical Autumn Nights zal de komende maanden in wisselende samenstellingen, verschillende theaters in het hele land aandoen. Als u een liefhebber bent van musicals en verlangt naar een avond vol verrassingen en adembenemende optredens, mag u deze voorstelling zeker niet missen. Laat u betoveren door de magie van Musical Autumn Nights en geniet van een avond vol muzikale hoogstandjes. 

De Musical Autumn Nights zijn exclusief te zien in: Roermond (23 september), Veldhoven (4 oktober), Heerhugowaard (7 oktober), Den Haag (11 oktober), Uden (14 oktober), Capelle aan den IJssel (21 oktober), Rijswijk (25 oktober), Amstelveen (1 november), Spijkenisse (9 november) en Beverwijk (15 november). Meer informatie: https://linktr.ee/musicalautumnnights

Ilse van Vliet