Het risico van een concert in een openluchttheater is het Nederlandse weer. Maar wanneer je een line-up van Neerlands beste musicalvocalisten neerzet loopt, toch heel Den Haag en omstreken uit om de regen te trotseren en zat het Zuiderparktheater over de helft vol met diehard musicalfans, al dan niet verpakt in poncho en gewapend met capuchon en plu, voor het tweede concert in de reeks van Musical Autumn Nights.

Hoewel het vanaf het openingsnummer goed bleek te gaan en droog te blijven, kwam het tijdens het solonummer van Esmee Dekker met bakken uit de lucht. Esmee vond het oprecht zielig en René van Kooten viel haar bij. ‘Ik zou jullie het liefste allemaal hier op toneel willen uitnodigen’ stelde hij voor. Maar het kon het publiek niet deren, vol overgave klapten ze mee, en genoten evenzoveel van de prachtige nummers die men had uitgekozen.

 

Van eerdere series weten we dat de solisten zelf hun nummers mogen uitkiezen al dan niet samen of als solo. Dat daar af en toe een ‘bad idea’ (resp. Waitress) tussen zit, vertelden David van den Tempel en Esmée Dekker ons. Aangezien de repetitietijd en de moeilijkheidsgraad van het nummer niet haalbaar was. ‘Maar’, beloofde David ons; ‘voor volgend jaar staat hij erop, bij deze.’ Zijn solonummer (Corner of the sky uit Pippin) was overigens een lust voor het oor en zijn duet met René, (Dood uit Elizabeth) deed daar zeker niet voor onder. En de bijpassende anekdote bij het laatstgenoemde nummer maakte de intro erg grappig.

Dat de vocalisten het goed met elkaar konden vinden, bleek wel uit de interactie tussendoor. Hoewel het respect voor elkaar zeker ook zichtbaar was en werd uitgesproken. René was vereerd het ‘Ergens in de sterren’ uit Aida te mogen zingen met powerhuis April Darby, hoewel er toch wat jaren tussen de beide herinneringen zaten. Voor René was het meer dan 20 jaar geleden dat hij Radames vertolkte en April mocht vier jaar geleden Aida vormgeven met toen Freek aan haar zijde.


Tessa Sunniva van Tol was dan weer in haar nopjes dat zij Phantom of the Opera met René mocht zingen en dat Tessa die hoge C moeiteloos haalt, hoorden we niet alleen bij dit nummer maar ook bij ‘Mijn leven is van mij’ uit Elizabeth. De drie dames bij elkaar als de Skyler sister (Hamilton) was een erg welkome meer popsound tussen de klassiekers en toen April het ‘I will always love you’ inzette, droomde het publiek weer even weg in de herinnering van the Bodyguard.

Het ensemble werd gevormd door leden van MusicAll Spijkenisse. De muzikale begeleiding lag in handen van Bernd van den Bosch, Richard Veltman en Richard Zoer.

Het Zuiderparktheater was de tweede voorstelling uit een reeks van 6 en er zijn verschillende samenstellingen van solisten, begeleid door een liveband o.l.v. Bernd van den Bos of Rosite van der Woude, bijgestaan door een prachtig en krachtig koor. Gelukkig is de rest van de voorstellingen in een theater onder een dak, dus geen excuus meer om niet te gaan kijken. De enige regen die men dan nog kan verwachten is in een nummer, zoals ook vanavond het ‘Rain on my parade’.

Verslag: Mariska Steenbergen
Foto’s: Peggy de Haan
Video: Rob de Haan