De meeste klasgenoten ( Muziektheater Fontys ) hebben hun examen er al op zitten, maar gisteravond waren Leonie Kappmeyer en Emilio Moreno Arias dan eindelijk aan de beurt met hun voorstelling ‘Crossroads’. Iedereen was regelmatig getest op Covid en negatief bevonden. Gelukkig was de voorstelling heel positief en was het jammer dat er maar een handjevol mensen dit mocht meemaken. 

“Crossroads’ ging over keuzes maken. Ieder van ons komt in zijn leven wel eens (of meerdere keren) een belangrijk moment tegen waarop hij een keuze moet maken, antwoorden moet vinden op belangrijke levensvragen. Daar ging het gisteravond over: Hoe zoeken we elk van ons onze weg? Hoe willen we ons leven leven? De voorstelling lag tussen een musical en een liedjesprogramma in, maar het was geen van beide; het was een abstracte musical, een reeks nummers die allemaal verbonden zijn door een thema: ‘het moment van beslissing’.

Leonie en Emilio sleepten het publiek mee in deze frisse, mooie musical die verschillende muziekstijlen aan het publiek presenteerde (pop, jazz, gospel, rock…). Sommige nummers waren zelfs een combinatie van muziekstijlen. Daarnaast zongen ze ook nog eens in verschillende talen ( Engels, Duits, Spaans ). Daarbij werden ze werden ondersteund door Roy Goldman en Meren Verhaegh. De muzikale leiding was in handen van Marco Braam en Marc Krone had de regie.

De vocale score was heel veeleisend. Leonie en Emilio lieten zien dat ze dat goed aankonden en sommige nummers kwamen keihard binnen. De chemie tussen de twee is uitstekend en dat zag je dan ook terug in hun spel. Leonie en Emilio zijn “Just one step’ verwijderd van een professionele carrière.

Voor Leonie breekt er nog een spannende tijd aan. Ze is genomineerd van de Jacques de Leeuwprijs. De Jacques de Leeuwprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een student van een kunsteducatie opleiding en een student van een Performing & Design opleiding van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Iedere winnaar krijgt €10.000 om te investeren in hun verdere studie of carrière.