De afgelopen weken speelde deze klas nog hun Integratie Concerten, maar ondertussen werd er hard gerepeteerd voor de presentatie die zij deze week mochten geven. Het derde jaar bestaat uit studioprojecten ( onderzoeksprojecten ) die tot een presentatie leiden. Dit keer was het Musical onderzoek. Andere studioprojecten zijn o.a. Zingen voor een camera en Muziektheater onderzoek.

Brit van der Lans, Alicia Boedhoe, Jannes Coessens, Janneke Melis, Danielle Deddens, Marnel de Rooij, Joris Braster, Iris Verhoek, Klaas Bets, Lakshmi Gajadin en Wijnand Gomes mochten hun kunnen presenteren aan een klein select gezelschap waaronder hun drie klasgenoten die eigenlijk nu stage zouden lopen bij Spring Awakening en Scrooge.

De avond was heel divers. In een kring werd geopend met Zondag uit de musical Sunday in the Park with George. Het kippenvel stond gelijk op mijn armen. Er werden vervolgens scenes gespeeld en voornamelijk duetten gezongen De avond werd afgesloten met een gezamenlijk dansnummer uit Cats.

De opleiding Muziektheater is verdeeld in een onder- en een bovenbouw. De eerste twee jaar vormen de onderbouw waarin je je talent verbreed. Al in de loop van het tweede jaar kies je in overleg met je docenten voor bepaalde specialisatietrajecten. In de laatste twee jaar van de studie diep je je talent verder uit en worden de lessen zo veel mogelijk toegespitst op je persoonlijke kwaliteiten en keuzes. In de onderbouw wordt voornamelijk lesgegeven door een vast docententeam, terwijl in de bovenbouw het werkveld binnenshuis wordt gehaald via gastdocenten en –regisseurs. Om zowel het ambacht, de artisticiteit als de uniciteit van iedere student te ontwikkelen hebben we binnen Codarts Muziektheater de integratieleerlijn ontwikkeld. Ze onderscheiden zich met deze leerlijn van andere opleidingen in Nederland. Ze leren de studenten om de diverse stijlen binnen iedere discipline te leren kennen, te onderzoeken en uit te voeren. Daarin is het belangrijk om eigen keuzes te maken en er persoonlijke zeggingskracht aan toe te voegen. Het zorgt ervoor dat de alumni zich op een eigenzinnige wijze aan het werkveld weten te presenteren.

er zijn geen afbeeldingen gevonden