Gisteravond speelde Thibault Gellinck zijn voorstelling ‘In Retard’. De afgelopen dagen speelden zijn klasgenoten Exzootica waar Thibault vanwege zijn stage niet aan mee kon doen. Thibault is een derdejaars student Muziektheater Codarts.

In Retard

Stap in de wereld van Joris, een man die wacht bij de bushalte en vol enthousiasme vertelt over zijn perfecte leven. In “In Retard (Op z’n Frans)” worden toeschouwers meegenomen in de herinneringen van Joris, waar realiteit en fantasie naadloos in elkaar overvloeien. Joris nodigt zijn medereizigers uit in zijn gedachtewereld. Maar naarmate het verhaal vordert, wordt het duidelijk dat de scheidslijn tussen wat echt is en wat niet, steeds dunner wordt. Het publiek ervaart de innerlijke strijd van Joris en de impact van zijn verbeelding op zijn werkelijke bestaan.

De voorstelling verkent thema’s zoals de angst voor eenzaamheid en de kracht van fantasie. Deze thema’s worden versterkt door een unieke mix van muziekstijlen waardoor elke scène een eigen, dynamische sfeer krijgt. Het was een avond met verrassingen en emotie, terwijl we samen met Joris ontdekten hoe diep de invloed van gedachten kan reiken.

Thibault vertelt zijn verhaal gedreven, met een mooie droge humor en mooie zang waarbij hij ondersteund wordt door een sextet en 5 mede-vocalisten. Thibault is ontwapenend en aanstekelijk enthousiast maar gaat niet over de top en schakelt mooi tussen verschillende emoties ondersteunt door zijn sprekende mimiek.

Credits

Vocalisten: Raquel Benito Martin, Chimène van Dijk, Sylke Deters, Xanthi Ivens en Christiaan Schreuder
Piano: Hans Cassa
Viool: Thijs van der Linden
Altviool: Sofie Booy
Cello: Dagmar van Wijngaarden
Basgitaar: Job van den Berg
Drums: Raquel Benito Martin
Muziek: Dagmar van Wijngaarden en Thibault Gellinck
Coaches: Judith Linsen, Hans Cassa en Rosetta Drenth