Gisteravond was onze kennismaking met de eerstejaars studenten van de Frank Sanders Akademie. Het is altijd een spannend moment als zij de eerste ‘openbare’ voorstelling waarin ze zichzelf zijn presenteren. Traditiegetrouw gebeurt dat weer voor de kerstvakantie.

Zij speelden hun voorstelling ‘Onbezorgd’. Een voorstelling waarbij de studenten lieten zien wat hen bezighoudt. Loop de wereld op zijn einde of is er nog hoop? En als er nog hoop is, wie is eraan zet? Het was een bewogen voorstelling met humor, overpeinzingen en heerlijke muziek. De voorstelling bestond uit diverse nummers die aan elkaar werden gespeeld door korte sketches, begeleid door Pau Hernández Alenyar en geregisseerd door Bas Groenenberg. De meeste nummers werden als ensemble gebracht maar ook werd er in wisselende samenstellingen gezongen. De teksten waren origineel en grappig. Deze voorstelling had alles in zich; zang, dans en spel waarbij grappige sketches werden afgewisseld door vocale nummers in diverse stijlen met zowel solozang als ensemble nummers. De eerste kennismaking met de optredens beviel de studenten en het publiek duidelijk. Hoewel de studio werd verlicht door tl-lampen hadden de studenten verder niets aan het toeval over gelaten. De kleding was op elkaar afgestemd en de ruimte van Studio 1 werd goed benut.

Frank Sanders Akademie

De Frank Sanders Akademie leid je op tot uitvoerend musicalacteur en leert je hoe je een musical maakt en produceert. Na de opleiding ben je een zelfstandig artiest die voor zijn eigen werkgelegenheid kan zorgen.

De Frank Sanders Akademie maakt deel uit van het ROC van Amsterdam en is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang theorie- en praktijkles op niveau 4. Hierna is het mogelijk nog een extra vierde leerjaar te volgen op de akademie. De docenten werken allemaal in de musical- en theaterwereld. Je krijgt dus les van vakmensen die het beroep goed kennen. Zij geven les in acteren, zingen en dansen. Dit zijn de vaardigheden die het belangrijkst zijn voor elke musicalartiest. Daarnaast krijg je regelmatig les van gastdocenten uit de kleinkunst, het toneel en het jeugdtheater, denk aan artiesten en regisseurs als Karin Bloemen, Pia Douwes, Theo Nijland, Doris Baaten, Tetske van Ossewaarde, Paul van Ewijk en Eddy Habbema.

De spelers:

Quinten de Baets, Marleen Bakker, Tessa van Bergen, Lieke Bos, Lars van den Bosch, Maud Bruineberg, Cheyenne Groeneveld, Luuk Kalisvaart, Elvera van de Meent, Rijanne Mink, Melodi Savur, Toon Schut, Yara Smeets en Rick Verbraak.

De tweede- en derdejaars spelen volgende week hun kerstvoorstellingen. Kijk voor meer informatie op www.FrankSandersAkademie.nl