Het verhaal van de ‘Messias’ is bekend bij iedereen. Maar wat gebeurde er nu tussen Jezus en Judas? Twee vrienden die zowel zichzelf als elkaar verliezen in hun streven naar het grotere doel. Kim Cornelissen en Elise van Wanrooij hadden samen besloten dit verhaal, ingezoomd op beide vrienden, in hun afstudeervoorstelling te vertellen.

Kim vertelde het verhaal van Jezus waarbij Elise de rol van Judas op zich nam. Ze werden ondersteund door het ensemble bestaande uit Lisa Kavsek, Annika Reissmann, Mara Hoezen, Thijmen Staps, Nigel Vugts, die ook de rol van Annas op zich nam, en Kobe Donckers die ook de rol van Maria speelde. Ivar Costenoble speelde de rol van Caiaphas.

Kim en Elise werden muzikaal begeleid door Jelle Ruijssenaars, Jeroen Mooi, Wouter van Weert en Rico van Horen en gecoacht door Edward Hoepelman, Katrien Verheijden, Ingrid Zeegers en Ivar Costenoble. Licht en geluid werden verzorgd door Remy de Groot en Nol Teunissen.

Als je het verhaal van ‘de Messias’ wilt gaan vertellen moet je absoluut van goede huize komen. Kim en Elisse hadden zich onder leiding van regisseur Lisse Knaapen uitstekend voorbereid en veel en lang gerepeteerd om tot deze uitvoering te komen, waarbij top op het laatste moment alles puntjes nogmaals op de ‘i’ werd gezet.

Kim en Elise gingen meteen sterk uit de startblokken. Door middel van spot-on staging, mooi gedreven spel en met hun krachtige stemmen vertelden ze het verhaal in een eigentijdse stijl.

Hoe staan deze vrienden tegenover elkaar? Juist het verschil van visie van beide vrienden dreef ze uit elkaar en had fatale gevolgen. Die strijd in hun vriendschap wordt mooi uitvergroot door Kim en Elise en maakte deze voorstelling boeiend en intrigerend.

Ze werden daarbij vocaal ondersteund door de geweldige band, ensemble en licht- en geluidsplan. Het academietheater was niet voorzien van een groots decor, maar alleen maar wat stoelen en een klein podium waarbij het verhaal juist goed tot zijn recht kwam. Verder was alles in de vertrouwde handen van Kim en Elise en het hele team.