‘Niet van gisteren’ (wat wij spelen is niet echt)’ heet de eindvoorstelling van de 1e-jaars studenten van de Frank Sanders Akademie. Klaar voor hun eerste voorstelling ‘buiten de deur’ laten de veertien studenten in een bijzondere ‘collagevoorstelling’ van ruim 20 showblokjes zien wat ze allemaal in huis hebben.

De showblokjes bestaan uit liedjes, scènes, al dan niet in combinatie met dans. De studenten hebben het zelf uitgewerkt met decor, licht en staging. Men wordt muzikaal begeleid op piano door Menno Theunissen en de regie van de gehele voorstelling ligt in handen van Sophie van Hecke.

We zien thema’s voorbij komen als ‘relatie’ en dan in al zijn vormen. Een toekomstig bruidspaar die outfits probeert te matchen, een date scoren door een bijzondere flirtsessie via de app, maar ook een fitte tussen twee huisgenoten en een heuse break-up, al hoewel… Mooie hoogtepunten zijn de nummers waar de studenten laten zien dat ze zeker niet van gisteren zijn en hoewel wat ze spelen niet echt is, hun talent dat zeker wel is. Naast de combi van de zang, dans en spel met om de 3 minuten een andere situatie, ander nummer en andere emotie, komt door de opvoering van Het Protestlied (origineel van Brigitte Kaandorp) ook nog een instrument bespelen (ukelele) er bij. Maar ook de vooroordelen richting musicalstudenten, social media gebruik en een heus hipsterfeest komen voorbij en na ruim 5 kwartier is daar alweer het laatste nummer ‘Acceptatie’ een mooie uitsmijter van een afwisselende showcase door écht talent.

De eerstejaars studenten zijn: Quinten de Baets- Marleen Bakker- Tessa van Bergen- Lieke Bos- Lars van den Bosch- Maud Bruineberg- Cheyenne Groeneveld- Luuk Kalisvaart- Elvera van de Meent- Rijanne Mink- Melodi Savur- Yara Smeets en Rick Verbraak