Gisteravond vond in het Stadstheater Zoetermeer de album release plaats van Gemmae van Shifting Daylight. Gemmae is het tweede album van de band van zanger/acteur René van Kooten (o.a. ‘les Misérables’, ‘The Passion 2013’, ‘Beste Zangers 2016’), gitarist/producer Bram Bol (o.a. David Benjamin) en multi-instrumentalist Ingmar Spaaij (o.a. Jeroen Kant, Max Douw), bassist Auke Haaksma en drummer Leon Schmitz.

Samen geven zij door het schrijven, het zelf opnemen en het live spelen van hun eigen liedjes, gehoor aan hun muzikale oer-behoefte: In alle vrijheid muziek maken. Na het bijzonder goed ontvangen debuut ‘Something so Real’ komt Shifting Daylight nu met een nieuwe voorstelling en cd: ‘Gemmae’. Het functionele decor is opgebouwd uit een mooie collectie instrumenten die de muziek voor ieder nummer uniek maakt. Er was gekozen voor een artistiek lichtplan waardoor je af en toe de gezichtsuitdrukkingen niet goed kon zien.  Gelukkig maakte de mooie muziek heel veel goed.

Gemmae

In ‘Gemmae’ gaan Bram, Ingmar en René in hun muziek en verhalen dieper in op de haastige reis die het leven soms lijkt te zijn. Een inspirerende reis vol dromen, hoop, liefde en groei, maar ook één van afscheid, verval, angst, onrust en verlies. Waar vind je houvast en hoe bepaal je wat echt belangrijk is in een tijd van zoveel ‘moeten’? De sfeervolle, rijk gearrangeerde liedjes worden wederom aangekleed met tal van verschillende instrumenten en kleuren waarbij de muziek duidelijk centraal staat. Hierbij laat Shifting Daylight zich mede inspireren door bands, uiteenlopend van The Eagles tot Bon Iver

Het verhaal en de muziek grijpen je meteen vanaf de eerste minuut. Tussen de nummers door vertelt René over de moeilijke reis die hij heeft meegemaakt. De nummers liggen heel lekker in het gehoor en zijn heel divers, van ballads tot stevigere nummers. De teksten zijn heel mooi en komen echt binnen. De mannen zongen ook nog een paar nummers akoestisch. Wat duidelijk wordt, is dat deze voorstelling ook in het teken staat van samen heerlijke muziek maken waarbij op het toneel alleen maar deze mannen en hun instrumenten centraal staan.

De cd is te koop via: order@shiftingdaylight.com maar is ook te beluisteren via Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer. Kijk voor meer informatie op https://www.shiftingdaylight.com