Zeven derdejaars studenten Muziektheater van Codarts Rotterdam ( Nikie Verberne, Bram Acda, Belle Zimmerman, Romy Peters, Lisa Drinkwater,  Jasper van den Brink en Danique Beijer) waren er klaar voor. Het beloofde een avond van uitersten te worden waarbij elke student in de vorm van een Integratie Concert haar of zijn visitekaartje afgaf.

Het Integratie Concert is een voorstelling waarbij de student vier nummers brengt. Het leuke van het IC is dat het een bonte rij van stijlen is waar de studenten hun IC mee maken. Die verscheidenheid maakt het ook zo boeiend en er is geen rode draad in het concert. Er zijn kleinkunstnummers die mooi theatraal worden gebracht, zelf geschreven of vertaalde nummers maar ook nummers waar lekker op gedanst werd met strakke choreografieën. Iedereen helpt met elkaars IC. Tijdens de optredens, maar ook tijdens het op- en afbouwen tijdens de pauzes. Het enthousiasme voor de opleiding Muziektheater komt goed over op het aanwezige publiek wat het zo leuk maakt om naar te kijken. Ook gisteravond was het niveau weer hoog en was het volop genieten.

ICs-10-11-22-foto-Peggy-de-Haan-22

Codarts Muziektheater

Bij Codarts Muziektheater staat de ontmoeting tussen theater, dans en muziek centraal.

Om zowel het ambacht, de artisticiteit als de uniciteit van elke student te ontwikkelen heeft Codarts Muziektheater de integratieleerlijn ontwikkeld waarmee de opleiding zich onderscheidt van andere opleidingen in Nederland.

Muziektheaterstudenten leren de diverse stijlen binnen iedere discipline kennen, en leren deze te onderzoeken en uit te voeren. Daarin is het belangrijk om eigen keuzes te maken en er persoonlijke zeggingskracht aan toe te voegen. Het zorgt ervoor dat onze alumni zich op een eigenzinnige wijze aan het werkveld weten te presenteren.

Bij Codarts bestaat de mogelijkheid om samen te werken met andere opleidingen. Het wordt vanuit alle afdelingen sterk gestimuleerd om die samenwerking op te zoeken.

Meer informatie vind je hier.