Vier weken geleden ging het allerlaatste integrale concert van de derdejaars Codarts door omstandigheden niet door, maar gisteravond mochten de studenten toch nog hun serie afsluiten. Voor Brit van der Lans, Alicia Boedhoe, Jannes Coessens, Janneke Melis, Danielle Deddens, Marnel de Rooij en Rick Bok waren het hectische tijden. Een aantal van de studenten lopen stage bij o.a. Spring Awakening en Scrooge en ook op school was er genoeg te doen waardoor de studenten een hele drukke dag en periode achter de rug hadden. Toch was daar niets van te merken. We zagen zeven mooie integrale concerten. Helaas voor de studenten was er nauwelijks publiek  aanwezig vanwege de Corona maatregelen. 

Het Integratie Concert is een voorstelling waarbij de student vier nummers brengt. Het leuke van de IC is dat het een bonte rij van stijlen is waar de studenten hun IC mee maken. Die verscheidenheid maakt het ook zo boeiend en er is geen rode draad in het concert. Iedereen helpt met elkaars IC. Tijdens de optredens, maar ook tijdens het op- en afbouwen tijdens de pauzes. Het enthousiasme voor hun opleiding komt goed over op het publiek, dat is wat het zo leuk maakt om naar te kijken. Ook gisteravond was het niveau weer hoog en was het volop genieten. 

Codarts Muziektheater

Bij de bachelor Muziektheater van Codarts staat de ontmoeting tussen theater, dans en muziek centraal. Codarts leidt autonome vocal performers op: uitvoerende en co-creërende professionals, die muziek, zang, spel en beweging samen weten te brengen. Vanuit de ambachtelijk muzikale en spelmatige liedinterpretatie in het 1e jaar gaat de student naar een passende theatrale integratie in het 4e jaar. Daarnaast worden er vakken als spraak, tekstanalyse, ensemble, kunst in context en muziek-, musical en theatergeschiedenis gegeven. In veel vakken staat stijlen onderzoek centraal.

Codarts Muziektheater beschikt over een groot netwerk in dit werkveld. Codarts leidt vocal performers op die een verhaal kunnen vertellen passend bij het eigen talent, maar zich tegelijk bewust zijn van de maatschappij waar ze deel van uitmaken.

Bijgestaan door hun docenten, gaan de studenten op onderzoek uit om zich volledig te bekwamen in spel, zang, beweging, muziek en theater. Uiteindelijk zal de student aan het einde van de opleiding in staat zijn om al deze disciplines te integreren en toe te passen binnen diverse stijlen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden