Gisteravond vond in Schouwburg De Kring in Roosendaal het Musical Summer Concert plaats. Dit was de allereerste voorstelling van het nieuwe theaterseizoen die in dit theater te zien was. De cast bestond uit talenten die de afgelopen jaren hun sporen in verschillende musicals al ruimschoots hebben verdiend: Jolijn Henneman, Nienke Latten, Linda Verstraten, Elindo Avastia en Jeroen Robben. Billy Maluw, Wouter Kronenberg en André van Damme waren verantwoordelijk voor de muzikale begeleiding. Het ensemble bestond uit studenten van Codarts en de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Jolijn Henneman, speelde de hoofdrol van Sophie in de meest recente productie van MAMMA MIA! en was o.a. te zien was in Grease en Showponies en speelt dit seizoen in 25 jaar Srebrenica I Gevaarlijke Namen.

Nienke Latten speelde de rol van Jasmine in de Disney musical Aladdin in Stuttgart en was in Nederland onder andere te zien in de Efteling musical De Gelaarsde Kat. Komend theaterseizoen zal zij te zien zijn als Mira in One de musical.

 

Elindo Avastia was te zien in de ABBA musical Mamma Mia! en Kinky Boots en zal te zien zijn als Olaf in de musical Frozen in Hamburg.

Linda Verstraten was o.a. te zien in Disney’s Musical Tarzan als Jane & Kala en in Kinky Boots als Nicola. Komend jaar speelt zij Kate McGowan in de musical Titanic.

Jeroen Robben was te zien in de musicals We Will Rock You en Beauty and the Beast. Momenteel is hij te zien in TINA, de Tina Turner musical.

Billy Maluw was als singer/songwriter onder ander te zien in The Voice of Holland, List, Shaffy en Piaf en is een veelgevraagd begeleider voor musicalsterren als Pia Douwes, Stanley Burleson en vele anderen.

André van Damme is al meer dan 25 jaar veelgevraagd drummer bij inmiddels meer dan 70 musicals en theaterproducties van o.a. De Graaf en Cornelissen en Stage Entertainment.

Naast de vijf solisten en de drie muzikanten, bestond het koor/ ensemble uit uit Anh Khoa Tran, Belle Zimmerman, Brecht Coppers, Clarissa Bruhn, Demi Hubers, Djin Kastje, Emilio Moreno Arias, Fien Meesen, Friederike Bauer, Julia Pera, Lisa Drinkwater, Nikie Verberne, Pamela Kroes, Silvana Rocha, Sophie Janssens, Suzanne van der Els, Valerie Lai, Wera Misset en Romy Peters.

Het was anderhalf uur genieten van al het talent dat op het podium stond. In een hoog tempo kwamen verschillende nummers uit musicals als Kinky Boots, The Body Guard, Les Miserables, Moulin Rouge, Frozen en nog vele anderen langs waarbij sommige werden ingeleid met een praatje. De avond was een uitstekende kick-off voor het seizoen van theater de Krim in Roosendeel.