fbpx

Audities Spring Awakening

Audities Spring Awakening

Heb je interesse om auditie te doen voor een van de onderstaande rollen? De audities vinden plaats op 26 en 27 oktober in Cultuurcentrum Parnassos te Utrecht.

 

 

Let op! Aangegeven leeftijden zijn slechts een indicatie.

Spring Awakening: jongens (16-22)

Voor de rollen van verschillende schooljongens zoeken wij zangers/acteurs tussen de 16 en 22 jaar in de omgeving van Utrecht. Het gaat om de volgende personages:

 • Melchior (hoofdrol)
  Slimme en opstandige schooljongen. Hij weet meer dan de anderen door wat hij leest in zijn boeken. Hij is de beste vriend van Moritz en heeft een seksuele relatie met Wendla.
 • Moritz (hoofdrol)
  De intense en depressieve beste vriend van Melchior. Hij weet niet wat hij moet voelen op seksueel gebied en wordt door zijn ouders onder druk gezet om te presteren op school.
 • Hänschen
  Grappige, bijna arrogante schooljongen die de anderen manipuleert. Vooral Ernst, die hij verleidt. Controlfreak.
 • Ernst
  Lieve, goedgelovige schooljongen op wie Hänschen verliefd is.
 • Onno
  Schooljongen die droomt van zijn moeder.
 • Georg
  Schooljongen die droomt van de borsten van zijn pianolerares.

Spring Awakening: meisjes (16-22)

Voor de rollen van verschillende schoolmeisjes zoeken wij zangeressen/actrices tussen de 16 en 22 jaar in de omgeving van Utrecht. Het gaat om de volgende personages:

 • Wendla (hoofdrol)
  Goedgelovig schoolmeisje met weinig kennis over ‘volwassen zaken’. Door dat gebrek aan kennis heeft ze moeite bepaalde dingen in haar leven te begrijpen, zoals seksuele aantrekking, zwangerschap en de mishandeling van haar vriendin Martha. Ze is een jeugdvriendin van de jongens en de beste vriendin van Thea.
 • Ilse
  Jeugdvriendin van de anderen die weggelopen is van haar mishandelende vader. Ze is minder aanwezig in het verhaal omdat ze niet meedoet aan veel groepsnummers, maar wordt als symbool gebruikt op een aantal momenten in de voorstelling.
 • Martha
  Vriendin van Wendla die mishandeld wordt door haar vader. Ze is verliefd op Moritz, waar de anderen haar mee plagen.
 • Thea
  Schoolmeiseje en Wendla’s beste vriendin. Ze is verliefd op Melchior.
 • Anna
  Schoolmeisje en Martha’s beste vriendin.

Spring Awakening: man (25-35)
Voor de rollen van de volwassen mannen in de voorstelling zoeken wij een acteur tussen de 30 en 45 jaar. Alle volwassen mannelijke rollen worden door dezelfde acteur gespeeld. Het gaat om rollen als hoofdmeester van de school, verschillende vaders en docenten, et cetera.

Spring Awakening: vrouw (25-35)
Voor de rollen van de volwassen vrouwen in de voorstelling zoeken wij een actrice tussen de 30 en 45 jaar. Alle volwassen vrouwelijke rollen worden door dezelfde actrice gespeeld. Het gaat om rollen als pianolerares, docenten op school, verschillende moeders, et cetera.

Auditie doen? Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van al het musicalnieuws en volg ons!!

Volg ons op Twitter en klik hier.

 Like ons op facebook en klik hier.

 Volg ons op Instagram en klik hier.

 Klik hier om onze videos te bekijken.

2018-03-18T15:52:03+00:0030/09/2016 16:01|

Leave A Comment