De theaterzaal van Theater de Schalm in Veldhoven zag er anders uit dan normaal. Normaal gesproken is het theater dicht in de zomermaanden. Vanaf 24 juli t/m begin september zullen nu echter verschillende producties in De Schalm te zien zijn. Tijdens de zomerprogrammering is de tribune ingeschoven. In de benedenzaal ontstaat een vlakke vloer, waar losse tafels en stoelen waren geplaatst en er moesten zelfs tafels bijgezet worden. 

 

 

Tony Neef, Tessa Sunniva van Tol, Eline de Jong en Steven Roox brachten een mix van highlights uit oude Broadwayparels en nieuwe West End fenomenen in een 70 minuten durend intiem concert. Nummers uit The Phantom of the Opera, In The Heights, Waitress en Anastasia passeerden de revue. Ze werden op de vleugel begeleid door Stef de Hond. Tussendoor werden anekdotes verteld en was er interactie met het publiek. Er werden mooie solonummers gezongen, er waren prachtige duetten en ook de komische nummers werden niet vergeten.

Tessa is een veelzijdige zangeres en musicalactrice. Ze speelde diverse hoofdrollen in binnen-en buitenland, zoals Ariel in The Little Mermaid en Jane in Tarzan. In 2019-2020 speelde Tessa Anastasia in de gelijknamige musical en werd genomineerd voor een Musical Award in de categorie “Beste vrouwelijke hoofdrol”. 

Eline studeerde in 2015 af aan de opleiding muziektheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ze liet vervolgens haar stem horen in de musical HAIR, The Phantom of the Opera en Dogfight maar ruilde daarna het toneel in voor de boeken. Ze vertrok voor een master aan de Oxford University in Londen en studeerde cum laude af als sociaal antropoloog. Naast de beauty and the brains zingt Eline dus ook de sterren van de hemel

Tony Neef werd bekend in 1996 door zijn vertolking van de rol van Chris in de musical Miss Saigon. Daarvoor was hij te zien in Jeans en Evita en vervolgens speelde hij rollen in o.a. Chicago, Titanic, Saturday Night Fever en Les Miserables. Voor de rol van Oscar in Sweet Charity werd Tony genomineerd voor een Musical Award in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical.

Steven rondde eerst een bacheloropleiding communicatiemanagement af om daarna muziektheater te studeren aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar hij in 2012 afstudeerde. Speelde in Anastasia, Sweeney Todd en Was Getekend Annie M.G. Schmidt. Was de jaren daarvoor te zien in Ciske de Rat, Beauty and the Beast, Soldaat van Oranje, Hij Gelooft in Mij, Sprookjesboom, als Peter Pan in Peter Pan: The Never Ending Story en in Domino de Musical.

Veel te snel kwam er een einde aan de avond waarbij het publiek, te horen aan het enthousiaste applaus, een geweldige avond had gehad met vocale hoogstandjes.