In het weekend van 10 en 11 juli mocht het na alle coronamaatregelen eindelijk weer; het Rijswijks Jeugdtheater speelde drie maal de voorstelling ‘Arthur & de Glazen Kroon’. Het stuk is geschreven door Pepijn Jehee (verhaal & script) in samenwerking met Jonathan Bosman (verhaal, muziek & liedteksten) en Carly Bakker (muziek & liedteksten).

‘Arthur & de Glazen Kroon’ gaat over de tijd van ridder Arthur (Thijmen Dol) voordat hij het bekende zwaard uit de steen trekt. Arthur heeft als jonge schildknaap gediend, wanneer hij eindelijk weer terugkomt in zijn geboortestad. Daar ontdekt hij dat de stad lijdt onder de druk van de schurk Lucia Lucifer (Lindey Kop). Als Arthur, Koning Leopold (Pieter Dolmans) om hulp vraagt, leert hij Merlijn (Jake Autar) kennen die hem vertelt over de Glazen Kroon. Deze Kroon zou Arthur kunnen helpen zijn volk te bevrijden. Samen met Merlijn en later ook Guinevere (Aimée van Ruiten) gaat Arthur op avontuur om de Kroon te vinden. Onderweg krijgen ze te maken met enge en bijzondere figuren zoals roverleider Gonda (Chrissy Bohré) en glasverslaafde Hertogin Sadima (Nina der Weduwe).

Zowel de loepzuivere solo- als koorzang bezorgen de toeschouwer kippenvel, met dank aan zangdocente Nathalie van der Kaaden. De choreografieën van Renske Hoeksema-Degens worden krachtig uitgevoerd op de prachtig geschreven muziek. Regisseur Pepijn Jehee weet een hoop humor de voorstelling in te brengen, al zijn de teksten helaas niet altijd helemaal te verstaan. De cast speelt met veel energie en weet die fijn over te brengen op het publiek dat na elk nummer luid applaudisseert.

Het stuk wordt absoluut gedragen door de vele grappige, maar ook serieuze bijrollen zoals Martha die vocaal sterk wordt neergezet door Carmen van der Poel. Arthur en Merlijn zijn goed gecast als tegenpolen, wat af en toe zorgt voor een komische noot. Het hoogtepunt van de voorstelling is het tweestemmige ‘Laat Me Gaan’, gezongen door Guinevere en haar vader Koning Leopold. Kortom, ‘Arthur & de Glazen Kroon’ is een prachtige eigen productie die laat zien dat een musical niet altijd van Disney hoeft te zijn om indruk te maken!

Het Rijswijks Jeugdtheater is terug in de Rijswijkse Schouwburg op 19 en 20 februari 2022 met ‘The Sound of Music’, op 9 en 10 april 2022 spelen ze de musical ‘All Shook Up’ en op 4 en 5 juni 2022 zijn ze te bewonderen met ‘Disney’s Belle & het Beest jr.’. Voor meer informatie, kijk op: www.rijswijksjeugdtheater.nl

Foto: Erick Kicken