Producent Cameron Mackintosh is verheugd te melden dat Milan van Waardenburg, vanaf maandag 11 maart 2024, de hoofdrol van Jean Valjean gaat spelen in Les Misérables in het Londense Sondheim Theatre. Milan maakt zijn West End debuut nadat hij onlangs nog in Nederland en België in Les Misérables te zien was. Voor zijn vertolking van de hoofdrol van Jean Valjean ontving hij lovende kritieken en een Musical Award nominatie voor Beste Hoofdrolspeler in een Grote Musical. Milan was eerder oa te zien als Prins Hans in Disney’s Frozen in Duitsland, Dimitri in Anastasia zowel in Duitsland als in Nederland, luitenant Frederic Charles en Quasimodo in Disney’s The Hunchback of Notre Dame en Herbert in Tanz der Vampire, beide op tournee door Duitsland. Naast Milan zijn ook de Nederlanders Djavan van de Fliert en Anouk van Laake in de Londense versie van Les Misérables te zien. 

De Les Misérables cast in Londen bestaat momenteel uit Bradley Jaden als Javert (tot 27 januari waarna Stewart Clarke terugkeert in deze rol vanaf 29 januari 2024), Katie Hall als Fantine, Will Callan als Marius, Amena El-Kindy als Éponine, Lulu-Mae Pears als Cosette, Luke Kempner als Thénardier, Claire Machin als Madame Thénardier en Djavan van de Fliert als Enjolras.

Het ensemble bestaat uit Annabelle Aquino, Hazel Baldwin, Brad Barnley, Michael Baxter, Emily Olive Boyd, Rosy Church, Ben Culleton, Matthew Dale, Matt Dempsey, Sophie-May Feek, Matt Hayden, Tom Hext, Christopher Jacobsen, Jessica Johns- Parsons, Yazmin King, Sam Kipling, Anouk van Laake, Harry Lake, Sarah Lark, Ellie Ann Lowe, Ben Oatley, Adam Pearce, Jordan Simon Pollard, Jonathan Stevens, Phoebe Williams en Ollie Wray.

Sinds Cameron Mackintosh in 2009 voor het eerst deze bejubelde nieuwe productie van Les Misérables bedacht, ter viering van het 25-jarig jubileum van de show, heeft deze de wereld veroverd. De recordbrekende Amerikaanse productie blijft in 2024 op tournee door Noord-Amerika en de nieuwe Koreaanse productie, die momenteel in Seoul speelt, gaat in maart 2024 in Daegu open. In december 2024 gaat de Japanse productie van Les Misérables in première in het Imperial Theatre in Tokio. Les Miserables was afgelopen jaar te zien in Nederland en België. 

De wereldtournee van Les Misérables – The Arena Spectacular, een grotere versie van het succesvolle Les Misérables – The Staged Concert, gaat dit jaar van start in de SSE Arena Belfast op 19 september 2024. Deze spectaculaire productie zal slechts een  beperkt aantal shows spelen in zes Britse arena’s voordat het naar meer dan 15 landen en regio’s over de hele wereld reist.

De prachtige iconische score van Les Misérables van Boublil en Schönberg omvat de klassieke nummers I Dreamed a Dream, On My Own, Stars, Bring Him Home, Do You Hear the People Sing?, One Day More, Empty Chairs at Empty Tables, Master Of The Huis en nog veel meer. Verschillende van de nummers zijn echte revolutieliederen geworden, waar ter wereld mensen ook voor hun vrijheid vechten. Les Misérables, gezien door meer dan 120 miljoen mensen wereldwijd in 53 landen en in 22 talen, is onbetwist een van ’s werelds meest populaire en hedendaagse musicals.

Cameron Mackintosh’ productie van Les Misérables  is geschreven door Alain Boublil en Claude-Michel Schönberg en is gebaseerd op de roman van Victor Hugo. Met muziek van Claude-Michel Schönberg, teksten van Herbert Kretzmer en originele Franse tekst van Alain Boublil en Jean-Marc Natel, aanvullend materiaal van James Fenton en bewerking door Trevor Nunn en John Caird. De arrangementen zijn van Stephen Metcalfe, Christopher Jahnke en Stephen Brooker met originele arragementen van John Cameron. De productie is geregisseerd door James Powell en Laurence Connor, ontworpen door Matt Kinley geïnspireerd op de schilderijen van Victor Hugo met kostuums van Andreane Neofitou, Christine Rowland en Paul Wills, licht door Paule Constable, geluid door Mick Potter, projecties gerealiseerd door Finn Ross & Fifty Nine Productions, muzikale enscenering door Geoffrey Garratt en muziekbegeleiding door Stephen Brooker en Alfonso Casado Trigo.