Alice in Wonderland, wie kent haar niet. Dit mooie iconische verhaal is door Morssinkhof Terra Theaterproducties omgezet in een eigentijds jasje en voor jong en oud gestoken en is absoluut de moeite waard om te gaan bekijken.

Alice in Wonderland

In deze musical van Alice in Wonderland worstelt de jonge Alice met de grote mensenwereld. Ze voelt zich klein gehouden en wil dolgraag groter zijn en haar eigen beslissingen mogen nemen. Op school vindt zij het moeilijk om met de regels om te gaan en juffrouw Solitaire is daar niet van gediend en treedt hard op tegen de rebelse Alice. Totdat Alice het witte konijn hoort praten in het park en hem volgt het konijnenhol in. Alice komt terecht in een wereld vol magische wezens, maar ook de angstaanjagende en gevaarlijke hartenkoningin.

Als Alice hoort dat de Dodo de regels heeft overtreden en de hartenkoningin zijn kop wil afhakken, kan zij dit niet verdragen en wil de Dodo helpen. De hartenkoningin laat dit niet zo maar toe en zit Alice op alle mogelijke manieren dwars. Maar Alice luistert naar het kind in zich en trekt samen met alle dieren ten strijde om de Dodo te redden. Alice komt met de hulp van de hoedenmaker tot de conclusie dat mensen niet zo maar doen wat ze doen. Er is altijd een reden waarom mensen tot bepaalde daden komen. Haar reis van gedachtes over dit onderwerp is een mooie boodschap naar het publiek om niet zo maar te oordelen over anderen, maar goed te kijken en te luisteren.

Premiere

Gisterenavond mocht Musicalsites te gast zijn bij de première van deze prachtige musical en wat hebben wij genoten. De zaal met ouders, vrienden, klasgenoten en andere genodigden was uitzinnig waardoor de sfeer meteen optimaal was! De cast bestaat uit leden van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT), een uitzonderlijke cast die ondanks alle Corona perikelen geen enkele show heeft gemist afgelopen periode. Toegewijde castleden samen met een grote groep vrijwilligers (van voornamelijk ouders) zetten zich dagelijks in om deze productie tot leven te brengen. Maar dan ook daadwerkelijk tot leven, want alle magische dieren in het bos schitteren als nooit tevoren. Vele castleden zingen wel een stukje in de musical en dat laat zien hoeveel prachtige stemmen het NJTM kent. De kracht en het enthousiasme wat de cast uitstraalt is fantastisch.

 

Alice is zeer goed gecast, wat een fijne stem om naar te luisteren. Ze neemt je mee in haar gevoel en haar wens om groter te zijn, maar laat ook weten dat je ook als je klein bent heel veel kan bereiken. Ook de hartenkoningin,  en de hoedenmaker staan als een huis. In een niet al te groot decor, maar zoals de show zegt klein genoeg om groots te zijn speelt de musical een groot verhaal. De danspartijen zijn tot in de puntjes gearrangeerd en maken de musical nog intenser.  De aankleding is uitzonderlijk en menig producent mag zich wensen zoveel kostuums voor deze grote cast te mogen maken.

Alice in Wonderland is echt een show om van te genieten! De musical is zelfs genomineerd voor de publieksprijs van een kleine musical door de Stichting Musical Awards. Via de website www.leuksteticketspublieksprijs.nl kan u stemmen op Alice in Wonderland. Wilt u nu eerst even kijken of de show echt zo leuk is: De musical reist nog heel Nederland door en is zodoende voor iedereen te bezoeken.

Oekraïne

NJTM en Morssinkhof Terra Theaterproducties draagt alle slachtoffers van de oorlog in de Oekraïne een warm hart toe. Zodoende hebben zij een mini castalbum gemaakt met daarop tien live nummers uit de show. Het  mini castalbum is voor 10 euro te downloaden.

Morssinkhof Terra Theaterproducties zal het bedrag, dat wordt opgehaald met de diverse acties door de cast en creatives, verdubbelen om dit goede doel en alle inspanning te ondersteunen. Een geweldig gebaar!!

Tekst: Marloes Romeijn
Foto’s: Rob de Haan

er zijn geen afbeeldingen gevonden