Op 28 oktober brengt May Evans haar debuut EP ‘Bitterzoet’ uit. Een bundel van haar meest persoonlijke liedjes, waar Nederlandstalige pop, soul en poëzie samenkomen. Diezelfde avond geeft zij een release concert in ‘Toekomstmuziek’ Amsterdam, samen met haar 6-koppige live band en backing vocalisten. 

Over Bitterzoet

Op deze debuut plaat vertelt May haar openhartige verhalen over de liefde in haar prachtige maar soms ook pijnlijke gedaantes. Van hartzeer en break-ups tot aan fijne en spannende liefdes. Muziek met eerlijke teksten waar haar hart voor soul en RnB voelbaar is. Voor de EP werkte zij samen met Anthony ‘Dutch Flower’ Tolsma (o.a. Total Touch, Boris, Berget Lewis) en kreeg zij steun vanuit het Sena muziekproductiefonds.

Pandemie ontlokte nieuwe carrière 

Als May Evans staat Marije van Sonsbeek dichterbij zichzelf dan ooit. Eerder was Marije te zien in Vlaamse en Duitse producties als Evita, Mozart en Mamma Mia. Gedurende de Corona pandemie ontwikkelde ze haar talent voor songwriting. Haar persoonlijke verhalen zette ze om in herkenbare, poëtische teksten en ze leerde zichzelf de basis van muziek productie. De eerste nummers waren hiermee geboren en haar nieuwe carrière als singer-songwriter gestart. “Hoewel het niet zozeer als nieuw aanvoelt, maar als thuiskomen”, aldus Marije.

Release concert

Ter ere van de EP release organiseert May een avondvullend concert, op diezelfde vrijdag 28 oktober. Zij neemt haar 6-koppige live band mee en 2 backing vocalisten, te weten Tessa Jill Brockhoff en Meren Verhaegh. De avond wordt afgetrapt door singer-songwriter Wilbert Slagboom als support act. Na 2 weken voorbereidende shows te hebben gespeeld in het TapasTheater, is May klaar voor een intiem doch feestelijk release concert op het nieuwe poppodium ‘Toekomstmuziek’ te Amsterdam.

Meer info en tickets verkrijgbaar via www.mayevans.com of bitterzoetconcert.eventbrite.com