Aanstaande maandag 17 juni vindt de Masterclass van Jurrian van Dongen ‘’Dingen om over na te denken als je een musicalliedtekst schrijft’’ plaats in Klein Bellevue, Amsterdam. MusicalMakers organiseert meerdere Masterclasses met toonaangevende makers, uit het binnen- en buitenland. In deze Masterclasses geven ze een inkijkje in het maakproces en delen ze hun lessen en ervaringen, zodat duidelijk wordt hoe musical- en muziektheater ontstaat.  Afgelopen maanden vonden de Masterclasses van Wende en Ivo van Hove plaats, nu neemt Jurrian van Dongen het stokje van hen over.

Liedteksten schrijven voor een musical is een complexe bezigheid. Omdat zo’n lied een verhandeling op zich is, maar ook een onderdeel van een groter verhaal. Hoe herken je een mededeling die het waard is om gezongen te worden? Welke vorm tilt de inhoud op? Wanneer is het karakter aan het woord en wanneer de schrijver?

De afgelopen maanden hebben een aantal aanstormende, talentvolle schrijvers tijdens de Writer’s Lab onder leiding van Jurrian van Dongen lessen gevolgd over de voorwaarden die ze voor zichzelf kunnen creëren om een nieuwe musicalliedtekst te kunnen schrijven.

Dit Writer’s Lab wordt nu afgesloten met een Masterclass waarin de oogst wordt getoond en Caroline Borgers met Jurrian over deze materie in gesprek gaat.

Met Jurrian van Dongen, Carolien Borgers en de volgende negen aanstormende schrijvers: Elaine Hakkaart, Elly Scheele, Jip Verwegen, Judith Boesen, Pepijn van der Berg, Quinten de Smedt, Sanne Thierens, Sem Anne van Dijk, Teuntje Post.

De Masterclass vindt plaats op maandag 17 juni van 20.00-21.30 in Klein Bellevue in Amsterdam.

Link naar de kaartverkoop: https://musicalmakers.com/productie/masterclasses-jurrian-van-dongen/