Marlijn Weerdenburg gaat Prinses Diana spelen in de nieuwe Nederlandse musical Diana & Zonen. Marlijn, bekend van onder meer Moltalk en Danni Lowinski, maakt hiermee haar debuut in een dragende rol in een musical. Eerder kondigde producent Iris van den Ende aan dat MediaLane Theater, in samenwerking met Stichting Theateralliantie, een nieuwe musical ontwikkelt over Prinses Diana en haar zonen.
 
De musical schakelt heen en weer tussen het stormachtige liefdesverhaal van de jonge Lady Di en Prins Charles en de op social media overal gevolgde romance tussen Prins Harry en Meghan Markle. Iris van den Ende: ‘Wij zijn trots dat Marlijn bij ons deze geweldige, complexe rol gaat spelen. Het theaterpubliek kan nu een heel andere kant van haar ongelooflijke talent leren kennen.”
 
De ontwikkeling van Diana & Zonen is in volle voorbereiding. Het script is geschreven door Dick van den Heuvel (die eerder onder meer Was Getekend, Annie M.G. Schmidt en Ramses maakte). Het verhaal van de musical ontwikkelde Van den Heuvel samen met Joop van den Ende, Maurice Wijnen en Paul Eenens. Speciaal voor deze musical componeren Jeroen Sleyfer en Sophie Veldhuizen nieuwe, oorspronkelijke muziek. André Breedland (Ciske de Rat, Petticoat) schrijft de liedteksten. Frank van Laecke (o.a. de spektakelmusical ‘40-‘45 die in België alle records verbreekt) neemt de regie op zich.
 
Diana & Zonen is vanaf september te zien in DeLaMar Theater in Amsterdam en reist daarna langs de Nederlandse theaters. Meer informatie over de musical en de kaartverkoop is te lezen op de website: www.dianaenzonen.nl
 
Miel Gouda, directeur MediaLane Theater: “Wij werden door Marlijn compleet verrast tijdens de audities van Diana & Zonen, die plaatsvonden op het toneel van DeLaMar Theater. Wij denken dat Marlijn een onuitwisbare indruk als Diana gaat achterlaten bij het publiek.”
 
Marlijn Weerdenburg: “Het mogen gaan spelen van Prinses Diana is een absolute droomrol. Diana heeft een complexe persoonlijkheid waar zoveel over is gezegd en geschreven, maar wie is ze nou echt? Ik kan niet wachten om me onder te dompelen in deze vrouw. Ze doorbrak taboes en conventies, worstelde met haar rol binnen het conservatieve Britse Koningshuis en zette zich vol in voor de strijd tegen AIDS. Maar boven alles was ze een moeder. Een vrouw die haar zonen te vroeg alleen moest achterlaten.
 
Diana & Zonen
 
De koninklijke musical Diana & Zonen vertelt het meeslepende verhaal over Prinses Diana, die behalve prinses vooral moeder was, vechtend voor het geluk van haar zonen.
 
De gloednieuwe musical schakelt heen en weer tussen het stormachtige liefdesverhaal van de jonge Lady Di en Prins Charles en de op social media overal gevolgde romance tussen Prins Harry en Meghan Markle. Met welke uitdagingen krijgen William en Harry te maken? Wat kregen de zonen van hun moeder mee?
 
Diana & Zonen is een koninklijk liefdesverhaal over rivaliteit, schuld en romantiek, nergens zo meeslepend verteld als live in het theater.
 
Foto Dario & Misja