Tijdens Tijd voor Max werd Marlijn Weerdenburg verrast met een nominatie voor haar rol van Diana in Diana & Zonen

Diana & Zonen

Diana & Zonen – Over een prins, verliefd en opgejaagd. Een troonopvolger, gevangen in zijn toekomst. En een moeder, vechtend voor het geluk van haar kinderen. Een koninklijke musical over de keuze tussen passie en plicht.

De gloednieuwe musical schakelt heen en weer tussen het stormachtige liefdesverhaal van de jonge Lady Di en Prins Charles en de op social media overal gevolgde romance tussen Prins Harry en Meghan Markle. Met welke uitdagingen krijgen William en Harry te maken? Wat kregen de zonen van hun moeder mee?

Diana & Zonen is een koninklijk liefdesverhaal over rivaliteit, schuld en romantiek, nergens zo meeslepend verteld als live in het theater.

Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg is een presentatrice, actrice en zangeres. Voor KRO-NCRV presenteerde ze programma’s als Net ff Anders, Het Voedselgevecht, De Nieuwe Lekkerbek, Aan ’t Zand, Broodje Gezond, Hotel Romantiek, Marlijn: de dolende dertiger en Petticoat. Daarnaast presenteert ze voor AVROTROS samen met Rop Verheijen Moltalk, de live-nabeschouwing van Wie Is de Mol?. Maar Weerdenburg verwierf vooral bekendheid als Danni Lowinksi in de gelijknamige serie die van 2013 tot en met 2016 te zien was op SBS6.

Marlijn studeerde muziektheater aan het Brabants Conservatorium en daaropvolgend aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie. Ook was ze in deze periode stagiaire bij Herman van Veen. Daarnaast kreeg ze zangles van Edward Hoepelman. Deze ervaringen in het theater leidde tot het duo Miss Molly & Me, samen met Helge Slikker, waarmee ze optreedt. Ook speelde ze in meerdere muziek theaterproducties, waaronder HAIR en Soldaat van Oranje.

Marlijn heeft de smaak te pakken en toert sinds het najaar van 2019 met haar eerste solo-theatertour Marlijn Zingt, waarvoor ze samen met haar muzikale helden een heel scala aan liedjes heeft geschreven. Gelijktijdig met de theatertour verschijnen ook de eerste drie nummers van Marlijns hand: Moed, Vanaf Hier en Wonder van de Regen.