Afgelopen donderdag was het feest bij Mamma Mia. Door de verkoop van (inmiddels meer dan) 125.000 tickets won deze spetterende musical de Diamanten Ticket Award! 

De avond begon, zoals elke andere avond, in het leven van de musicalsterren die meespelen in Mamma Mia. De cast van Mamma Mia, met in de hoofdrollen onder anderen Brigitte Heitzer, René van Kooten en Soraya Gerrits, sluit een knallende show af met de Mamma Mia megamix. Een mix van liederen die tijdens de show zijn langsgekomen.  

 

De liedjes in deze musical zijn gebaseerd op de welbekende hits van de Zweedse band ABBA, die vooral in de jaren 1972 – 1982 populair was over de hele wereld. De hits zijn sindsdien niet meer uit de hitlijsten weg te denken. Én dat is ook niet nodig, ABBA blijft haar populariteit keer op keer waarmaken. Dat wordt met deze musicalvertaling van Mamma Mia nogmaals bevestigd. Deze swingende musical staat namelijk bol van de hits van ABBA, met onder andere vertalingen van ‘The winner takes it all’, ‘Dancing Queen’ en ‘ Money Money Money’. Grote hits uit de toptijd van ABBA. 

Deze hits zijn in de musical op een briljante manier verweven in een verhaal over liefde en romantiek. De verloofde Sophie wil weten wie haar vader is, maar haar moeder Donna laat hier niks over los. Om te zorgen dat haar vader haar kan weggeven op haar bruiloft, besluit Sophie drie potentiële vaders uit te nodigen. De onverwachte confrontatie van Donna met haar turbulente verleden leidt tot veel komische en romantische situaties. Of Sophie haar vader op tijd voor de bruiloft vindt, blijft tot het laatste moment spannend. 

Dit wordt op bijzondere wijze ondersteund door prachtige dansmoves. De energie spat van het podium af. Wat erg knap is, zijn de momenten waarop er van alles gebeurt met veel dansers, waardoor je de neiging krijgt het overzicht te verliezen. Echter, door de knappe setting waarin de dansers naar de hoofdpersoon draaien of in slow motion blijven, komt de focus weer terug naar waar die hoort en blijft het overzicht compleet. Sterker nog, dit zorgt er voor dat je constant van het ene in het andere moment wordt meegenomen en het verhaal soepel blijft lopen. Met een bijzonder decor dat ronddraait en vanaf elke hoek een ander gevoel meegeeft, wordt het gevoel meegenomen te worden nog meer versterkt. Het zorgt dat elke scène uniek is, met een versterking in elke seconde van het verhaal dat wordt verteld. 

Dat het verhaal en de hits nog steeds resoneert bij het publiek, blijkt uit meerdere remakes in meerdere vormen. Het verhaal van Mamma Mia is gegoten in meerdere films en ook de musical heeft eerder gezorgd voor dagelijks uitverkochte zalen.  Deze versie van Mamma Mia zorgt avond na avond bij mensen uit heel Nederland voor een feest dat door deze sterrencast wordt neergezet. Om die reden werd de cast van Mamma Mia na de megamix verrast door Eline de Ruig van Shownieuws!  

Brigitte Heitzer, Carolina Dijkhuizen en Wieneke Remmers namen de award in ontvangst. De cast was zichtbaar blij met het uitreiken van de award. Carolina benoemt hoe hard de cast heeft gewerkt en hoeveel plezier de spelers samen hebben bij het neerzetten van deze show. Na het uitreiken was er even discussie over waar de award komt te hangen, op de WC of op het kantoor van Hans Cornelisse, waarvan uiteindelijk de laatste als beste optie wordt gezien. 

Als afsluiting gaven Brigitte Heitzer en René van Kooten in een interview met musicalsites aan wat zij nu zo bijzonder vinden aan deze versie van Mamma Mia! 

Wij namens musicalsites wensen de cast van Mamma Mia nog veel shows vol plezier en knallende optredens. Wie weet hoeveel tickets er nog worden verkocht, maar het kan niet anders dan superveel zijn. Want wie wil dit feest nu missen? 

Meer informatie vind je hier.

Verslag, foto’s en video: Eline van den Vonder