Luxor Theater lanceert een crowdfunding campagne om een verbouwing van de zaal van het oude Luxor Theater te bekostigen. In de campagne Take a Seat roept het Luxor particulieren en bedrijven op een stoel te adopteren. Het doel is een bedrag van €300.000 op te halen om de stoelen in het 100 jaar oude theater te vervangen. 

Het oude Luxor hebben velen, artiesten en publiek, in het hart gesloten. De oude dame aan de Kruiskade heeft een grote charme en in geen zaal komt de reactie van het publiek zo over je heen rollen als je op het toneel staat. Het comfort van de stoelen in de zaal is echter niet meer van deze tijd. De wens om dit te verbeteren bestaat al lange tijd, maar vergt een aanzienlijke investering.

Take a Seat

Met de campagne Take a Seat wil het Luxor theater de financiering voor de verbouwing van de zaal verkrijgen. Voor een bedrag van €450 kunnen particulieren en bedrijven een stoel adopteren. Als dank wordt elke geadopteerde stoel voorzien van de naam van de donateur. Op de website www.luxortheater.nl/takeaseat is te zien welke mogelijkheden tot doneren er zijn. Er zijn opties voor wie een hele rij of deel van de zaal adopteert, maar het is ook mogelijk een willekeurig bedrag te doneren voor wie €450 te veel vindt.

Bij de verbouwing van het theater in 2014 zijn vooral de foyers aangepakt. De zaal is toen intact gebleven met de stoelen die daar bij de verbouwing in 1972 zijn geplaatst. Met de nieuwe stoelen wordt het comfort verbeterd én de beenruimte tussen de stoelen wordt sterk verbeterd. Ook zal het totaal aantal stoelen van 935 naar ruim 1.000 gaan. De sfeer in de zaal, met onder andere de karakteristieke lichtband, blijft behouden.

Het plan is dat de verbouwing in februari 2022 gereed is. Vanaf maart is daar dan voor ten minste 3 maanden Matilda de Musical te zien. Luxor heeft samen met theaterproducent MediaLane deze succesvolle productie van The Royal Shakespeare Company naar Nederland gehaald. Met het adopteren van een stoel dragen donateurs ook bij aan de doelstelling van het Luxor om theater toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk Rotterdamse kinderen en jongeren.