Ludique! bestaande uit Gerald Drent en Martijn Mulders speelde gisteren in Theater ‘De Speeldoos’ in Baarn hun nieuwe show ‘LevensLONG’ met muziek van Robert Long.

Robert Long werd geboren in Utrecht, groeide op in Ederveen en overleed in 2006. Zijn meest bekende werk waren zijn albums ‘Vroeger of Later’, ‘Levenslang’, ‘Homo Sapiens’ met nummers die zich kenmerkten door kritiek op de maatschappij, de kerk en voor het milieu en tegen het kapitaal. Ook in zijn shows, die hij speelde met Leen Jongewaard, stak hij zijn mening niet onder stoelen of banken. Het gaat te ver om te stellen dat hij alleen daarover zong, want hij excelleerde ook in schitterende romantische nummers over liefde, passie en homoseksualiteit.

Begeleid door Peter van der Zwaag, de pianist die Robert Long jarenlang muzikaal heeft ondersteunt, zongen Gerald Drent en Martijn Mulders in de kenmerkende stijl van Ludique! de nummers van Robert Long waarbij er een extra theaterbeleving aan toe wordt gevoegd.

In het begin van de eerste acte leek het of heren hun weg aan het zoeken waren naar de juiste vorm in deze première, die altijd toch net even anders is dan een normale voorstelling, waarna alles op zijn plek viel en spel en muziek samenkwamen en de teksten van de nummers nog meer kracht kregen. 

De stemmen van Martijn en Gerald passen perfect bij elkaar en voeg daarbij de komische momenten waarbij Gerald en Martijn in gesprek gingen met het publiek wat leidde tot hilarische momenten. De combinatie van diverse disciplines die Ludique! beheerst, maakte van deze voorstelling een avond vol herkenbaarheid van het werk van Robert Long.

LevensLONG is een mooi document geworden in de vorm van een fotoboek zoals producent Kristof Rutsaert dat verwoordt.

LevensLONG door LUDIQUE!

Vijftien jaar na het overlijden van de bijzondere en inspirerende artiest Robert Long wordt voor de jonge, bevlogen theatermakers Gerald Drent en Martijn Mulders de schatkamer met zijn volledige oeuvre opengesteld.

Gerald Drent en Martijn Mulders vormen samen LUDIQUE! en zijn voor hun nieuwe muziektheatervoorstelling LevensLONG een bijzondere samenwerking aangegaan met producent Kristof Rutsaert, de weduwnaar van Robert Long. Deze avond vertellen ze persoonlijke anekdotes en verbinden zo hun eigen verhaal met de muziek en tijdloze teksten van Long. Voor het eerst zullen ook Duitstalige nummers van de zanger in de Nederlandse theaters te horen zijn.

Een intieme voorstelling waarbij de kracht van de muziek en de liefde in alle talen weerklinken. Puur en persoonlijk, op hun eigentijdse manier van theatermaken. Exclusief een korte periode in Nederland te zien voordat de voorstelling langs buitenlandse theaters gaat toeren.

Meer informatie vind je hier