Liza van Zeijderveld studeerde in 2015 af aan de Frank Sanders Akademie. Ze was sindsdien te zien in o.a. Kunst &Kitsch en Herrie in de keuken, twee producties van Jon van Eerd. Ook heeft zij meegedaan aan het Amsterdams Kleinkunst festival met een duo programma o.l.v Marjolijn Touw (halve finalist).

Gisteravond speelde ze in hartje Mokum haar theatervoorstelling Meiden uit Mokum. Het Mascini theater was helemaal uitverkocht en het merendeel van het publiek waren rasechte Amsterdammers en voor hen was het een feest der herkenning. Wij, als Rotterdammers, kenden de meeste nummers niet, maar hebben wel volop genoten.

Het verhaal

Liza van Zeijderveld speelt de eeneiige tweeling Sandra en Susan, die uiteraard uiterlijk als twee druppels water op elkaar lijken, maar verder niets met elkaar gemeen hebben. Door de scheiding van hun ouders toen zij tien jaar oud waren, hebben ze zich totaal anders ontwikkeld.  “Onze ouders verdeelden niet alleen de inboedel, maar ook de kinderen. Wij hebben een baarmoeder gedeeld en goddank heeft ze mijn smaak qua kleding, maar meer is er niet.” Door een speling van het lot moeten ze samen van alles regelen en halen daarbij het bloed onder elkaars nagels vandaan. Of kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan?

 

Liza schakelt razendsnel qua personage. Een haarstukje en een ander accent maken direct duidelijk of we te maken hebben met de bekakte zus uit Laren of de rasechte Amsterdamse vrouw. Als op de eerste rij een telefoon afgaat tijdens de voorstelling weet Liza daar snel en gepast op in te spelen. Liza heeft een geweldige mimiek en speelde met veel humor haar voorstelling. 

Liza speelt haar voorstelling nog een keer op 21 november in het Polanentheater. Voor kaarten klikt u hier