Zojuist is bekend gemaakt dat Linda Verstraten de rol van Fiona voor haar rekening zal gaan nemen in de musical Shrek. 

Linda Verstraten

Linda Verstraten studeerde in 2015 af aan de opleiding Muziektheater van het Fontys Conservatorium te Tilburg. Tijdens deze opleiding kreeg ze zangles van Edward Hoepelman. Direct na haar opleiding heeft ze in Magdeburg (Duitsland) in het ensemble van ‘The Rocky Horror Show’ gestaan. Na vervolgens in 2016-2017 de voorstelling ‘Ciske de Rat’ van Stage Entertainment Nederland te hebben gespeeld keerde Linda weer terug naar Duitsland. Hier stond zij in Disney’s Musical TARZAN als cover ‘Jane’ & ‘Kala’ in het Metronom Theater Oberhausen.

In 2018 keerde zij weer terug op Hollandse bodem met de rol van ‘Jo’ in de musical ‘Op Hoop van Zegen’ door De Graaf en Cornelissen Entertainment. Het seizoen daarop stond ze in de voorstelling ‘Kinky Boots’. (Nicola, cover Lauren) Deze werd door corona helaas vroegtijdig beëindigd.  In het seizoen 2021-2022 konden de theaters gelukkig weer volledig open en speelde zij in ‘TITANIC de musical’ als ‘Kate Mc Gowan’. Daarna was Linda te zien zijn als ‘Lena’ in de nieuwe Nederlandse musical ‘CHECKPOINT CHARLIE’ met liedteksten van Stef Bos en als solist in het theaterconcert ‘Stayin’ Alive Disco Fever’. 

Shrek

In deze familiemusical wordt het verhaal uit de populaire DreamWorks animatiefilm naar het toneel gebracht. Shrek, gespeeld door René van Kooten, is een groene oger die woont in een moeras en erg op zichzelf is. Wanneer Lord Farquaad alle buitenbeentjes uit zijn rijk verbant naar het moeras waar Shrek woont, besluit de oger om verhaal te gaan halen. Ze komen tot een deal; Lord Farquaad zal Shrek zijn moeras teruggeven als Shrek prinses Fiona voor hem gaat halen. Samen met een grappige ezel gaat Shrek op pad en start voor hem een levensveranderende reis.

Kijk voor meer informatie op https://www.vanhoorne.com/shrek