Op 6 maart werd Jesus Christ Superstar voor het eerst vertolkt in Limburg. De lovende recensies en sterrenregen (zo gaf Jacques d’Ancona voor de 2e keer in 40 jaar recenseren 5 en een halve ster) zorgen voor hoge verwachtingen, maar cast en crew maken deze waar. De toon wordt direct gezet in de ouverture: ondanks dat iedereen onherkenbaar lijkt in de openingschoreografie wordt duidelijk wie vanavond welke rol neerzet. Je stapt hier direct in een achtbaan en doordat er geen pauze in deze voorstelling zit,beleef je de urgentie van deze door Ivo van Hove geregisseerde versie op de meest intens mogelijke manier.  Er is gekozen voor een heftigheid en felheid bij elk gezongen woord door een cast die deze rockmusical snapt. Een staging die ons als publiek nog meer betrekt bij het verhaal. Deze productie maakte elke ster ooit gekregen waar.

Bij een première horen genodigden. Aanwezig waren onder andere de Deken van Maastricht, de wethouders van Cultuur van Maastricht en Sittard/Geleen/Born, ons Limburgs trots Suzan Seegers, icoon Beppie Kraft en Luc Devens, frontman van Rock4 en geprezen om zijn eigen vertolking van Jesus in de openluchtproductie van Jesus Christ Superstar op het Vrijthof tijdens de Heiligdomsvaart van 1997. Dat het vertolken van deze rol verbroedert bleek tijdens de kennismaking van Luc met Jeangu Macrooy na de show.

In Limburg is Jesus Christ Superstar te zien in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht, Parkstad Limburg Theater in Heerlen en de Maaspoort in Venlo. Bezoek www.jesuschristsuperstar.nl voor meer info, tickets en de volledige speellijst door heel Nederland.

Gaby Lejeune