Het is tijd, de hoogste tijd voor de Limburgse première van Hij Gelooft in Mij… maar vooraf maakten we in de foyer een bijzonder moment van stilte mee. Na het voorwoord van directrice Brigitte van Eck van het Theater aan het Vrijthof verzoekt ze ons allen om om 20:00 uur twee minuten stilte te houden wegens Dodenherdenking. De zaal zal dan ook open gaan om 20:02 uur.

Maastricht mag deze avond een Musical Award winnend duo in de hoofdrollen aanschouwen: Martijn Fischer als André Hazes en Dorien van Gent is als understudy te bewonderen als Rachel Hazes. En bewonderen was het – haar inleving en liefde voor Hazes vulde de zaal. Een waardige understudy, net als Leanne Lena als Conny en Maarten Hopman als Tim Griek.

Maar Hij Gelooft In Mij is meer dan deze rollen – iedereen op het podium laat ons voelen waarom theater zo belangrijk is. Samen, heel ironisch overigens omdat zowel André als Rachel zich zo vaak alleen hebben gevoeld, laten ze ons lachen, een traantje wegpinken, voelen hoe bijzonder theater is. Dit alles met een fantastische crew en band vertellen zij onder begeleiding van die bijzondere muziek het levensverhaal van André Hazes.

Hij Gelooft in Mij vertelt dan ook het eerlijke levensverhaal van de grootse volkszanger van ons land: André Hazes. De musical is een oprecht, geestig, maar ook ontroerend muzikaal verhaal over de mens achter de volksheld. Zijn bekendste nummers illustreren de toppen van zijn succes en zijn persoonlijke dalen.

Je hoort maar liefst 22 Hazes-hits, waaronder ‘Bloed, zweet en tranen’, ‘Een beetje verliefd’, ‘Droomland’, ‘De Vlieger’ en natuurlijk ‘Zij gelooft in mij’.

Hij Gelooft In Mij tourt momenteel door Nederland en is in Limburg te zien in Het Theater aan het Vrijthof te Maastricht (t/m 8 mei en 7 t/12 juni) en in De Maaspoort te Venlo (14 t/m 19 juni).

Gaby Lejeune