Les Misérables en meer tijdens jubileumeditie Musical Awards

Op donderdag 28 april vindt live vanuit RTM Stage, de theaterzaal van Rotterdam Ahoy, de spectaculaire jubileumeditie van de Musical Awards: ‘20 jaar Musical Awards – The Greatest Show’ plaats. Voor de 20e keer worden de felbegeerde awards uitgereikt. Ook blikt presentator Frits Sissing terug op de afgelopen edities van het gala.

Ode aan 20 jaar Nederlandse musicals

De jubileumeditie van het 20 jaar Musical Awards Gala is een bijzondere live show met optredens die speciaal voor dit gala zijn gemaakt. Zo is er een indrukwekkende opening met dertig dansers onder aanvoering van de ster uit Aladdin de musical, Stanley Burleson. Het stuk is gemaakt door de internationaal vermaarde choreograaf Ashley Wallen (bekend van musicalfilms The Greatest Showman, Jingle Jangle, en Cinderella).

Op feestelijke wijze brengt de huidige generatie musicaltalenten een ode aan 20 jaar Nederlandse musicals en zingen nummers uit: Doe Maar, Petticoat, Ramses, Liesbeth, Was Getekend, Annie M.G. Schmidt en Soldaat van Oranje.

Bijzonder eerbetoon aan Stephen Sondheim

Er wordt stilgestaan bij de vorig jaar overleden Stephen Sondheim, ’s werelds meest gelauwerde musicalcomponist en tekstschrijver, met een bijzonder eerbetoon door Simone Kleinsma en het kamerorkest van het Koninklijk Concertgebouw.

Als spectaculair slotstuk is er een optreden van drie generaties solisten uit drie verschillende Nederlandse producties van ’s werelds meest geliefde musical Les Misérables. Speciaal voor deze gelegenheid samen voor één keer te zien op het toneel.

Pia Douwes ontvangt Oeuvre Musical Award

Bij het 20 jaar Musical Awards Gala worden de diverse awards uitgereikt waaronder twee Publieksprijzen en de Oeuvre Award. Gisteren is al bekendgemaakt dat een van de meest gerenommeerde musicalvedettes van ons land, Pia Douwes, de Oeuvre Musical Award tijdens het gala in ontvangst mag nemen.

Bron Avro/Tros
2022-04-21T15:15:53+02:0021/04/2022 15:15|

Deel dit artikel. Kies jouw platform!

Ga naar de bovenkant