De derdejaars Musicaltheater studenten Fontys speelden gisteravond hun muziektheatercreatie T O H Q. Het was de laatste voorstelling die zij met hun klas speelden. Hierna volgt nog wel de eindvoorstelling samen met de tweedejaars, waarna ze in het vierde jaar stage gaan lopen en hun Eigen Werk hebben.

Wij zagen het verhaal van Garp. Hij groeit op als het kind van een vrijgevochten alleenstaande moeder, die werkt als verpleegster. We zagen de geboorte van Garp, hoe hij opgroeide, probeerde een gezin te stichten tot aan Garp’s dood. Het was een absurd en komisch verhaal waarbij iedere student zijn moment kreeg om Garp te spelen en het verhaal verder uit te diepen.

Een voorstelling over 12 mensen, die allemaal op hun eigen manier de uitzondering zijn op regels, waarvan niemand weet wie ze opgesteld heeft. Het verhaal ging o.a. over een Tweede Kamer debat over chrysanten en opblaasbadjes, waarbij niemand zich bewust is van het stille slachtoffer, doelloos drijven tussen wal en schip. Over engelen die genieten in hun veren hemel: de enige plek waar het nog echt stil is.

De derdejaars Musicaltheater lieten wederom zien dat zij een zeer talentvolle klas zijn. Iedereen pakte zijn of haar moment om in het voetlicht te stappen en een eigen kleur te geven aan het personage Garp. Wij kijken dan ook al uit naar de eindejaarvoorstelling en volgend schooljaar naar de Eigen Werken.

Het verhaal is geschreven door Alexandra van Marken die tevens de regie in handen had. De muzikale begeleiding werd verzorgd door Marnix Wetzer en Peggy Hegeman was de zangcoach. De voorstelling wordt vandaag nog gespeeld om 16:00 en om 19:00 in het Academietheater op Fontys. Reserveer je tickets via https://fontys.artsevents.nl

De derdejaars: Matthew De Bruyne, Sophie Fisher, Steven van Gemert, Lisa Meesters, Winter Twilt, Josephine van Waesberghe, Femke van der Endt, Joran Fokkens, Ryk Helle, Maartje Petersen, Gené van der Velden en Leandra Wijbenga.

Foto’s: Peggy de Haan

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]