Toen wij een paar weken geleden naar Ahoy gingen om te gaan kijken bij de opnames van ‘A Musical Easter for you‘ waren wij al onder de indruk van het orkest en de solisten in deze grote opzet. De verwachtingen die wij toen hadden, zijn volledig uitgekomen in de online uitvoering.

 

A Musical Easter for you

Een nieuwe lente van licht, lucht en vrijheid: daarnaar verlangen we dit jaar met Pasen meer dan ooit. Daardoor geïnspireerd maakte het Rotterdam Philharmonisch Orkest een concertvideo in Paassfeer met de mooiste musical- en opera melodieën, van Jesus Christ Superstar tot La Cenerentola.

  

A Musical Easter for you is een vervolg op ‘A Musical Xmas for you’ en ook ‘Musical meets Opera’ die al een paar seizoenen lang wordt uitgevoerd in De Doelen in Rotterdam.

Wij hebben het concert eerder mogen bekijken en kozen voor een laptop met een goede koptelefoon en dat is een absolute aanrader. Lekker comfortabel zitten en dan genieten van Gethsemane, Oh What a Beautiful Morning, All I Ask en nog vele andere nummers.

Karin Strobos, Nyassa Alberta, Milan van Waardenburg, Brigitte Heitzer en Rein Kolpa zijn de solisten van dit concert die al bewezen hebben dit repertoire aan te kunnen en dat wordt in dit concert nogmaals bevestigd. Het Rotterdam Philharmonisch Orkest staat onder leiding van dirigent Alexander Hanson en bestaat uit tachtig musici.

De styling en weergave van het concert is al een genot om naar te kijken en om dan daar deze schitterende muziek te luisteren is iets wat helaas niet live mogelijk is, maar als je dit thuis mag bekijken dan is dat het moment om even rustig voor te gaan zitten met een heerlijk glas en een hapje.

Milan van Waardenburg trapt af met Gethsemane dat hij geweldig brengt en daarna volgt de aankondiging van Brigitte en Nyassa in het Nederlands en Duits. Het programma bestaat daarna uit o.a. Non più mesta (La Cenerentola, opera), Ouverture (The Phantom of the Opera), All I Ask (The Phantom of the Opera), Kiss of the Spider Woman (Kiss of the Spider Woman), The Impossible Dream (Man of La Mancha), What About Love (The Colour Purple), This Is the Moment (Jekyll & Hyde), One Hand, One Heart (West Side Story) en een balletnummer gedanst door Sheila María Hernández en Edgar SagarraPortuondo op de muziek van Ravel, Le jardin féerique.

De ambiance van het concert is helemaal in stijl en ook de kleding van het orkest en de solisten is schitterend en helemaal afgestemd op de sfeer van paasdagen.

A Musical Easter for you is een schitterend geworden concert dat ongeveer een uur duurt. U kunt dat ook zien en dat voor maar tien Euro. De Doelen komen als het ware naar u toe.

Kaarten bestellen ? Dat kan !

Kaarten kunt u bestellen op de site van het Rotterdams Philharmonisch Orkest: https://www.rotterdamsphilharmonisch.nl/nl/pQd4wFd/a-musical-easter-for-you.

De stream is beschikbaar vanaf eerste paasdag 4 april om 11.00 en kan daarna ook nog on-demand bekeken worden.