Amelie Ackx studeert muziektheater aan Codarts in Rotterdam en speelde vandaag haar Vapac met de titel MyLifeCreations.

MyLifeCreations

De zoektocht en het verlangen naar een ultieme vrijheid.  Een herkenning in het escapisme. De neiging tot fysieke of mentale vlucht uit de werkelijkheid en het onttrekken uit verantwoordelijkheden.  In MyLifeCreations wordt door Amelie onderzocht hoe vluchtgedrag een veilige haven kan bieden, maar eveneens een valkuil kan worden.

Bij binnenkomst heb je als publiek zicht op een witte steriele omgeving die als het ware nog ingevuld wordt. Mensen met een VR-bril herkennen het feit dat door een virtuele omgeving misselijk of onwel kunt worden. Twee dames waarschuwen daar ook voor.

Daarna speelt het verhaal van de voorstelling zich af in een door Amelie geschetste werkelijkheid die ze zelf kan inrichten.  Haar eigen dromen worden waarheid totdat een virus de virtuele werkelijkheid een eigen draai geeft en haar leven op haar kop zet en de controle overneemt.

Het decor en aankleding zijn perfect ingepast in de voorstelling en het spel van Janneke Melis en Danielle Deddens zorgen ervoor dat je midden in het verhaal blijft zitten dat Amelie vertelt. Het gaat door totdat Amelie besluit het spel stop te zetten, de omgeving rood kleurt en waarna je natuurlijk, zoals bij elk spel dat abrupt gestopt wordt, de onvermijdelijke vragen volgen waarom je het spel stopt.

Amelie heeft haar voorstelling uitgekiend opgebouwd door het hele toneel in klinisch wit uit te voeren waardoor je je meteen in een vrijwel steriele omgeving blijkt te staan waar alles nog mogelijk is en dat ook daadwerkelijk gebeurd. Amelie beschikt over een mooie zuivere stem en speelde gedreven.

Amelie heeft stage gelopen tijdens de kerstperiode in het Wilmink Theater in Enschede waar ze in diverse voorstellingen speelde. Nu ze bijna afgestudeerd is aan Codarts is het gelukkig zo dat theaters weer opengaan en er weer mogelijkheden zijn het werkveld in te gaan.

Codarts Rotterdam

Codarts Student Life is één van de zes onderwijsteams uit het hoger beroepsonderwijs en het wetenschappelijk onderwijs die zijn genomineerd voor de Nederlandse Hogeronderwijspremie 2022, de prijs voor vernieuwend onderwijs in het hoger onderwijs. In totaal is 5 miljoen euro te verdelen. Een team kan maximaal 1,2 miljoen euro krijgen. Op donderdag 12 mei reikt minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) de Nederlandse Hogeronderwijspremies uit.

Codarts Student Life programma (Codarts Rotterdam)

Het Codarts Student Life programma richt zich op het verbeteren van het fysieke en mentale welzijn van studenten in de podiumkunsten. Alle eerste-, tweede- en derdejaars van de circus-, muziek- en dansopleidingen nemen deel aan het programma. Het programma is inmiddels overgenomen door andere organisaties.

Concept + tekst: Amelie Ackx
Regie + Coaching: Tjyying Liu
Muziek: Charlotte Dommershausen
Scenografie + kostuum: MIKKI
Spel: Amelie Ackx, Janneke Melis, Daniëlle Deddens