Zoals iedereen weet, zonder ensemble geen voorstelling. Met een ensemble dat als een blok een geweldige avond op de planken weet te zetten heb je een alvast een stevig fundament voor een goede voorstelling. Wat een ensemble betekent? Daar komt Koen van Dijk binnenkort met zijn column op terug. Dit groot ensemble bracht nummer op de planken zoals What’s inside, Company, New Music, Oklahoma, Once we were kings en Mozart om maar een paar titels te noemen. Stuk voor stuk geweldige nummers.

Armand Pol, Aron Bruisten, Caroline Beuth, Cathalijne de Sonnaville, Celine Rietmeyer, Danique Graanoogst, Dieter Spileers, Eliane Kwee, Esmee Mardjan, Eva van der Post, Flen Huisman, Frank van Hengel, Gino Korsèl, Guus Boswinkel, Howard van Dodemont, Isabeau Bosscher, Jeroen Sigterman, Judith Boesen, Julia Berendse, Kiki Heus, Leanne Lena, Lena Stallinga, Lone van Roosendaal, Ludo van der Winkel, Nienke Latten, Nori de Winter, Q-shans Thode, Robbert van den Bergh, Ruben Kuppens, Rudy Hellewegen, Ruth Sahertian, Sander van Voorst tot Voorst, Sandra Jonkman, Sanne den Besten, Silencio Pinas, Sjoerd Oomen, Soraya Gerrits, Sterre Verschoor, Steven Roox, Sven Blom, Victor Marinus, , Zoï Duister, Jeroen Sleyfer, James Pollard, Koen van Velsen, Bas Schneider en Roel Goedhart waren verantwoordelijk voor een geweldige avond die de titel Ensemble, ensemble meegekregen had.

Tijdens de Corona periode bedachten Steven Roox en Rudy Hellewegen dat dit wellicht een idee zou zijn waar misschien een paar mensen wel aan mee wilden doen. Toen Jeroen Sleyfer zich bij dit illustere duo aan sloot kreeg het ineens vorm met als resultaat deze voorstelling of concert.

De cast bestaat stuk voor stuk uit kanjers die zich reeds bewezen hebben in diverse producties en beschikt over veel vocale kwaliteiten en lieten het publiek dan ook volop genieten in DeLaMar West. Een mooie plek waar schitterde dingen ontstaan zoals dit concert maar ook binnenkort de herneming van de voorstelling van Job Greuter, A Kind of Odessy. Maar nu was het dus de beurt aan Ensemble, ensemble dat het verdient om een jaarlijks terugkerend fenomeen te worden. Aan het enthousiasme zal het niet liggen, want ondanks de hoge eisen en de diverse doorlopen stond hier een gedreven ensemble en band de spots uit de nok van het theater te zingen.

Houdt dus de site in de gaten en als we melding maken van de volgende editie….. reserveer jouw kaarten.

Verslag: Rob de Haan
Foto’s: Mariska Steenbergen en Rob de Haan