K3 is een Belgisch-Nederlandse meidengroep met een Nederlandstalig poprepertoire, De meidengroep is nog net zo populair in de samenstelling van nu bestaande uit Marthe de Pillecyn, Hanne Verbruggen en Julia Boschman, als de eerste bezetting uit 1998 met Karen, Kristel en Kathleen. De van oorsprong Vlaamse roots zijn nog stevig geworteld vanuit de producent Studio 100, die al meer dan 20 jaar K3 onder zijn hoede heeft.

K3

Naast shows met K3 produceert Studio 100 ook films, series en specials met deze succesformule van drie vrolijke meiden, met blije enthousiaste en pakkende liedjes, afgestemde kleding en aanstekelijke dansjes. Wij waren te gast bij de première van de nieuwste K3show ‘Vleugels’ die later nog een bijzonder tintje zou krijgen.

K3 is er voor iedereen, en dat bleek ook uit het diverse publiek. Uiteraard de kinderen, gehuld in de iconische K3 outfitjes en met de vers gekochte lichtgevend merchandise maar ook fans van alle leeftijden. Groepen met K3 truien, jong volwassenen en bij deze show konden ook auditief gehandicapten hun plekje op eisen. Speciaal voor hen organiseerde Studio 100 dat deze show getolkt werd door een erkende muziektolk. Dit was de derde show van de dag in een groot theater als het World Forum in Den Haag waarmee de immense populariteit maar weer eens onderstreept wordt. En als musicalliefhebber kwamen wij (naast K3) natuurlijk ook voor de bijzondere gast in deze show.

Bijzondere gast

Hanne, Marthe en Julia geven een concert vol met de leukste K3 hits, coolste dansjes en natuurlijk superveel interactie met het publiek. Alles loopt op rolletjes, maar dan komt er een mysterieuze jongen de show binnenvallen en hij zoekt iets… De K’tjes en deze charmante onbekende kunnen bovendien meer van elkaar leren dan ze op het eerste gezicht zouden denken. Samen met het publiek spreiden ze hun vleugels, en vliegen ze hoger dan de zon!

Nu is de bijzondere gast voor het K3 publiek wellicht onbekend maar inmiddels mag je toch wel zeggen dat Diego Gonzalez-Clark (mede door zijn verschijning als Prins Charming in gelijknamig tv programma) geen onbekende Nederlander is. In musicalland kennen wij Diego natuurlijk al veel langer van onder andere producties als On Your Feet en Aladdin. Daarnaast is hij (samen met Elindo Avastia) maker van de podcast Volgspot, waar je meegenomen wordt in hun leven en avonturen als (musical)artiest.

Wij vinden het dan ook jammer dat Diego maar 1 nummer meezingt maar zijn aanstekelijke energie en humoristische timing is gerust ‘hemels’ te noemen (….).

De show duurt om en nabij 45 minuten en is een mooie mix tussen de liedjes van vroeger, o.a. ‘Oma’s aan de top’ en ‘Oh ja Lele’ en de nieuwere liedjes zoals ‘Nooit meer oorlog’ en ‘Mango Mango’.

Erg leuk was het musicalblokje ‘Sprookjesboek’ waarin een medley van ‘Hocus Pocus’, ‘De drie biggetjes’ en ‘Alice in wonderland’ voorbij kwam. Uiteraard eindigt de show met de titelsong ‘Vleugels’ maar voordat deze werd ingezet werden de meiden verrast door Diego met een Diamant Award voor de verkoop van 100.000 tickets!

Extra mooi tintje aan een toch al zeer feestelijke avond. We kunnen gerust zeggen dat K3 met deze show weer tot grote hoogte zal stijgen.

Wil je ook nog kijken? Ga dan naar www.studio100.com voor de speellijst en kaarten.