Op 30 september gaat de nieuwe musical Water en Vuur in première in het Evertshuis in Bodegraven. De voorstelling is speciaal geschreven voor het 350 jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie. Een enthousiaste groep spelers danst, zingt en speelt dit waargebeurde verhaal.

De 21 jarige prins Willem III moet tijdens het Rampjaar 1672 ons land verdedigen tegen het oprukkende Franse leger. In Bodegraven verschuilt hij zich achter de waterlinie. Maar hij staat zijn mannetje en probeert zelfs Woerden terug te veroveren. Ondertussen wordt een Limburgse soldaat verliefd op een boeren meisje. Haar land is onder water gezet door zijn leger. Toch is ze ongerust, wanneer hij naar het slagveld moet. Wanneer Franse troepen aan het einde van het Rampjaar de bevroren waterlinie oversteken, worden Zwammerdam en Bodegraven met de grond gelijk gemaakt.

De voorstelling is geschreven en geregisseerd door waterliniekenner Michiel van de Burgt. Florian van der Reijden componeerde hier prachtige muziek bij.

Op 30 september en 1 oktober is de voorstelling in Bodegraven te zien. Daarna reist hij langs verschillende theaters binnen de waterlinie.

Kijk voor alle speeldata en theaters op www.musicalwaterenvuur.nl.

Foto Femke van der Linden