Bij binnenkomst is het zicht op het grote orkest en grote koor al meteen indrukwekkend en worden de verwachtingen zeer hoog gespannen. Als die verwachtingen dan ook nog uitkomen, dan ben je getuige geweest van een indrukwekkend VPC.

Tijdens zijn concert vraagt Joris zich dan ook hardop waarom hij niet gewoon vijf liedjes achter de piano had gezongen en waarom had hij zich in deze productionele marteling op de hals gehaald? Die reden is omdat de muziek zo in zijn hoofd klinkt als tijdens dit indrukwekkende concert en deze muziek hoorde het publiek deze avond En tijdens dit concert was het Joris zijn taak om die muziek tot leven te brengen voor het publiek. Omdat die klanken het waard zijn om gehoord te worden.

Wat ontstaat is een indrukwekkend concert verzorgd door deze grote groep talenten die dan ook meteen tonen waar zij voor staan.

Het VPC fungeert als een visitekaartje van de individuele vierdejaarsstudent Codarts. Er worden coaches gekozen om de student te begeleiden bij de spannende zoektocht waarin muziek en theater elkaar versterken en eigenheid en ambacht elkaar ontmoeten. Een concert waarbij vanuit noodzaak een verhaal wordt verteld, gezongen, gespeeld en vormgegeven.

Codarts Muziektheater

Bij de bachelor Muziektheater van Codarts staat de ontmoeting tussen theater, dans en muziek centraal. Codarts leidt autonome vocal performers op: uitvoerende en co creërende professionals, die muziek, zang, spel en beweging samen weten te brengen.

Vanuit de ambachtelijk muzikale en spelmatige liedinterpretatie in het 1e jaar gaat de student naar een passende theatrale integratie in het 4e jaar. Daarnaast worden er vakken als spraak, tekstanalyse, ensemble, kunst in context en muziek-, musical en theatergeschiedenis gegeven.

Joris liep het afgelopen jaar stage bij De schippers van de Kameleon. Vanaf april is Joris te zien in het ensemble van Sweeney Todd