Gisteravond bereikte 14 het theaterspektakel over Johan Cruijff een mijlpaal met het spelen van de 250ste voorstelling gespeeld. Zoals Johan Cruijff zelf al zei: ‘’Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt.’’ De voorstelling is een eerbetoon aan Johan Cruijff en brengt het verhaal van zijn leven en carrière op een indrukwekkende en vernieuwende manier tot leven. Van zijn jeugdjaren tot zijn indrukwekkende carrière als voetballer, krijgt het publiek een uniek inkijkje in het leven van een van de grootste voetballers aller tijden.

Op deze bijzondere avond waren de artiesten extra trots en bedankte ze het publiek voor hun steun en aanwezigheid. Het theaterspektakel “14 over Johan Cruijff” blijft een eerbetoon aan een van de meest invloedrijke sportpersonen in onze sportgeschiedenis en blijft ook de komende maanden het publiek inspireren. Ontdek het verhaal van Johan Cruijff op een unieke en onvergetelijke manier. Zoals Johan immers al zei: ‘’Winnen doe je met z’n allen.’’

Het verhaal

Cruijff, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, groeit uit tot een wereldster. Zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, maakten hem tot wie hij was. Het is een aangrijpend verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad.

Met zang, spoken word, dans, muziek en bijzondere video- en archiefbeelden zien we Cruijff’s leven door de ogen van de man zelf. Een geniale voetballer met een uitgesproken mening over alles in het leven. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen. ‘Maar da’s logisch. Want je gaat het pas zien als je het doorhebt.’ Kortom een magistraal en onvergetelijk avondje Cruijff vol humor, nostalgie en ontroering.

Algemene informatie

14 het theaterspektakel over Johan Cruijff is tot 25 juni te zien van woensdag t/m zaterdag in het AFAS Theater in Leusden. Voor kaartverkoop en meer informatie: www.14theaterspektakel.nl

Foto Wilma van der Werf