In 2018 zagen wij Job Greuter afstuderen aan Codarts met een sublieme voorstelling. Hij studeerde dan ook zeer terecht cum laude af. Samen met MusicalMakers heeft Job deze voorstelling verder ontwikkelt en zagen wij gisteravond een epische, fantasievolle en muzikale zoektocht naar identiteit.

Bij binnenkomst rent Job al rondjes op het toneel alsof hij koortsachtig op zoek is. Het publiek druppelt binnen en als het licht uit gaat, komen de medespelers en het orkest op. Samen trappen ze af en de toon wordt vrijwel direct gezet.

Job Greuter blies het publiek omver met zijn vele verschillende kanten van zang en spel. De hele voorstelling werd je verrast met grote en kleine dingen, waardoor hij je nieuwsgierig en bij de les hield. Hij gaf een prima rap weg, danste uitbundig, maar kon ook heel intiem spelen en zingen. Zijn stem is prettig om naar te luisteren en vooral ook de mimiek en emoties waren erg mooi om te zien. Hij heeft bij elke situatie een passende en herkenbare gezichtsuitdrukking. Job werd ondersteund door Jip Bartels, Lucas Schilperoort en Matthijs Rijsdijk.

De musical wordt hoofdzakelijk in het Engels gespeeld maar het is prima te volgen. De muziek is eigentijds en krachtig en perfect uitgevoerd door de zeven muzikanten waarbij Job zichzelf ook begeleid op de vleugel aan het einde van de voorstelling. Vergeleken met zijn afstudeervoorstelling is de musical nog krachtiger en indringender geworden waarbij de accenten in dit mooie theater perfect gezet konden worden.

A Kind of Odyssey is een moderne musical met eigentijdse muziek die wat mij betreft nog wel even door had mogen gaan.

A kind of Odyssey

X is zijn kern verloren. Hij weet niet zo goed wat zijn kern is, maar hij weet wel dat hij hem kwijt is, en nodig heeft. Zonder het door te hebben staat hij aan het begin van een epische zoektocht naar zijn identiteit. Maar hoe harder X zoekt, hoe verder hij van zijn kern verwijderd lijkt te raken. Vreemde figuren vol slechte adviezen zorgen ervoor dat hij verdwaalt, en steeds verder verwijderd raakt van wie hij ooit was. X probeert zich staande te houden: maar hoe moet je eigenlijk iets zoeken waarvan je niet weet wat het is? A kind of Odyssey is een nieuwe moderne musical, geschreven, gecomponeerd en gespeeld door Job Greuter. Onder begeleiding van zeven muzikanten en drie medespelers neemt Job ons mee op een reis door zijn fantasie, geïnspireerd op het werk van zijn muzikale voorbeelden.

Job Greuter

Job rondde zowel de studie muziektheater als klassieke muziek (cello) af aan Codarts Rotterdam. Sindsdien is hij werkzaam als performer (spel, zang, piano en cello) en maker (schrijver en componist) bij diverse muziektheaterproducties door het hele land. Zo speelde hij in o.a. Falsettos, A little night music en List, Shaffy & Piaf en schreef hij muziek voor producties van o.a. Schouwburg Kunstmin en stichting Kunstklank.

De voorstelling is nog tot en met 7 april te zien. Voor kaarten klik je hier.