Adrian Ammerlaan is vierdejaars student Muziektheater Codarts en speelde gisteravond zijn voorstelling ‘Halve zolen lopen blaren’.  Adrian ging de uitdaging aan om een voorstelling te maken met gedichten, anekdotes en muzieknummers die hij zelf had geschreven en waarbij hij zichzelf ook nog eens begeleidde op de vleugel.

Adrian maakte een cabareteske voorstelling over zijn zoektocht naar het worden van een betere performer en alle tegenslagen die hij daarbij tegenkwam. Hij stelde zijn publiek meteen op het gemak en vertelde zijn verhaal met een mooie komische ondertoon waarbij hij zijn publiek ontspannen en lachend door zijn verhaal loodste en waarbij publiekparticipatie niet mocht ontbreken.

Adrian heeft een mooie stem waarmee hij zijn eigen nummers met speels gemak zingt en zijn manier van vertellen nodigt uit om meer te horen. Helaas was dat niet het geval maar dat dit een vervolg moet krijgen is iets wat zeker is. Dit is een voorstelling die uitstekend op De Parade of in het Tapastheater zou kunnen spelen.

Tijdens deze voorstelling werd hij begeleid door Nick Verschoor en Adriaan Koster en was de regie in handen van Silvester Zwaneveld en had Erik de Reus de muzikale supervisie.

Adrian is momenteel als stage swing te zien in de musical Titanic en zal vanaf september 2022 samen met Kim van Zeben spelen in de kindervoorstelling De hond die licht gaf. 

Vooropleiding Codarts

Denk je erover om van Muziektheater je beroep te maken en zit je in het (een na) laatste jaar van de middelbare school of heb je een tussenjaar waarin je je graag wilt oriënteren en ontwikkelen, dan is de vooropleiding Muziektheater misschien wel iets voor jou!

De vooropleiding Muziektheater is bestemd voor jonge mensen die nieuwsgierig zijn naar het Muziektheatervak. Op deze vooropleiding maak je intensief kennis met Muziektheater en krijg je les in de vakken: zang, dans, spel, muziek & ensemble en integratie (het vak waar alle disciplines samenkomen). Deze lessen worden gegeven door docenten die ook op de bacheloropleiding lesgeven en lopen van begin september tot half april. Het jaar wordt afgerond met een optreden in de Theaterzaal van Codarts, zodat je aan je familie en vrienden kunt laten zien/horen wat je allemaal hebt geleerd. Tijdens het jaar kun je je inschrijven voor de audities van de bachelor. Als je de vooropleiding hebt gedaan, heb je het voordeel dat je bekend bent met de opleiding en goed weet wat er van je wordt gevraagd. De lessen vinden plaats op vrijdagavond van 17:15 – 21:45 uur en op zaterdag van 09:30 – 16:00 uur, in het Codarts-gebouw aan het Kruisplein in Rotterdam. Zanglessen worden individueel ingepland op vrijdagen tot 19:00 uur of op een andere doordeweekse dag, in overleg met de student. Wekelijks wordt circa 1,5 uur voorbereidingstijd van je verwacht.