Jan Kooijman maakt zijn musicaldebuut en is vanaf september 2023 te zien als hoofdrolspeler in Pretty Woman. Hij kruipt in de huid van zakenman Edward Lewis, die in de gelijknamige film werd gespeeld door Richard Gere. “Ik kijk ernaar uit om mij de rol van Edward eigen te maken, met een groot talent als Shanna Slaap als Vivian Ward aan mijn zijde”, aldus Jan Kooijman. “Dat ik nu voor het eerst het acteren met zingen mag combineren op een toneel, is voor mij de kers op de taart.” Overige rollen worden gespeeld door Dana van der Geer (Kit De Luca), Mitch Wolterink (Happy Man/Mr. Thompson/Hollister) en Reinier Démeijer (Philip Stuckey). De musical is vanaf 21 september 2023 te zien in het Beatrix Theater Utrecht.

Jan Kooijman werkte na zijn opleiding aan de Rotterdamse Dansacademie negen jaar als professioneel danser bij Scapino Ballet Rotterdam. Hij speelde hoofdrollen in verschillende films en series, zoals De Zevende Hemel, Verliefd op Ibiza en in het Vlaamse Onderhuids. Ook was hij jarenlang te zien als jurylid in dansprogramma’s als So You Think You Can Dance en in België Dancing With the Stars. Afgelopen seizoen stond hij na veertien jaar weer in het theater met de voorstelling Nureyev.

Vandaag is de poster van de nieuwe musical gepresenteerd door Stage Entertainment: een remake van de legendarische filmposter uit 1990. “Als ik terugdenk aan die film word ik overvallen door een prettig gevoel van nostalgie. Als er íéts is dat ik mis aan vroeger, is het de videotheek. Ik weet nog maar al te goed dat ik daar als jonge filmfan, met mijn ouders Pretty Woman huurde. Ik kijk ernaar uit om dat gevoel van nostalgie over te brengen in het Beatrix Theater Utrecht”, aldus Jan Kooijman.

Pretty Woman de musical

De succesvolle, keiharde zakenman Edward neemt escortdame Vivian mee naar zijn hotel. Het lijkt een simpele deal voor één avond. Hij is zo van haar gecharmeerd, dat hij haar meeneemt naar een aantal zakelijke events. De eerlijke Vivian en meedogenloze Edward – ze leren elkaar én zichzelf in die paar dagen goed kennen. Ze worden verliefd, maar een relatie tussen de twee ogenschijnlijke tegenpolen lijkt door hun verschillende levens onmogelijk…

De muziek van Pretty Woman de musical is van Grammy Award-winnaar Bryan Adams (Summer of ’69, Heaven, Run to You) en zijn songwriter-partner Jim Vallance. Het script is geschreven door de regisseur en de scenarioschrijver van de originele film, Garry Marshall en J.F. Lawton. Lisa Loeb is verantwoordelijk voor de Nederlandse vertaling van het script en de nummers van de musical Pretty Woman. De regie is in handen van Carline Brouwer, die eerder ook de musical in Italië en Spanje regisseerde.

Pretty Woman de musical is vanaf 21 september 2023 te zien in het Beatrix Theater Utrecht als opvolger van The Bodyguard. De première vindt plaats op 8 oktober 2023. Meer informatie en kaartverkoop: www.prettywomandemusical.nl

Gisteren werden nog drie rollen bekend gemaakt: 

 

Foto: William Rutten