De komende tijd kan de musicalliefhebber zijn of haar hart ophalen in het PopUp Podium. Zo zingt René van Kooten liedjes die hem hebben beïnvloed en brengt Nurlaila Karim een ode aan hits van de jaren ’80 en zingt ze natuurlijk ook nummers van Tina Turner. Op 15 augustus zweept Carolina Dijkhuizen de zaal op met de grootste hits van Donna Summer en 29 augustus brengt Renée van Wegberg een ode aan Nederlandse zangeressen met ‘Renée doet de dames’.

Deze kleinschalige concerten in PopUp Podium vinden plaats in intieme huiskamersetting, met fauteuils, makkelijke banken en sfeervolle verlichting. Geniet met een drankje en hapje in een coronaproof omgeving, in de twee zalen van De Hallen Studio’s, die zijn omgetoverd tot intiem theater.

Pop Up Podium is een initiatief van De Hallen Studio’s, die onderdeel zijn van het populaire Hallen-complex in Oud-West.

Zaterdag 4 juli: René van Kooten zingt liedjes van zijn inspiratiebronnen

Voor deze speciale gelegenheid in PopUp Podium speelt René van Kooten met een combo o.l.v. Bernd van den Bos een combinatie van liedjes die hem beïnvloed en geïnspireerd hebben, die belangrijk geweest zijn voor hem, en een aantal origineel bewerkte musicalsongs.

René van Kooten is vooral bekend van zijn theaterrollen in musicals, zoals ‘Les Miserables’, ‘Aida’, ‘Jersey Boys’ en ‘Evita’, en van zijn tv rol als Jezus in ‘The Passion’ in 2013 en zijn deelname in 2016 aan de Beste Zangers. Daarnaast heeft hij vanaf zijn jongste jaren met verschillende bandjes talloze podia in Nederland onveilig gemaakt.

Zaterdag 1 augustus: Nurlaila Karim brengt een ode aan de hits van de jaren ’80

Nurlaila Karim bemachtigde in 2007 de hoofdrol van Dorothy in de hitmusical ‘The Wiz’. Verder speelde ze o.a. hoofdrollen in de musicals ‘Fame’, ‘Miss Saigon’, ‘Les Misérables’ en ‘Rent’, waarvoor ze een Musical Award ontving. Dit jaar speelde ze als alternate de hoofdrol van Tina Turner in ‘TINA, de Tina Turner Musical’. Op 1 augustus staat Nurlaila met kleine bezetting in het PopUp Podium. Ze brengt een ode aan de hits van de jaren tachtig en natuurlijk ook nummers van Tina Turner.

Zaterdag 15 augustus: Carolina Dijkhuizen zingt de grootste hits van Donna Summer

Carolina Dijkhuizen speelt op zaterdag 15 augustus met band de grootste hits van de Queen of Disco: miss Donna Summer. Geniet van hits als ‘Hot Stuff’, ‘Bad Girls’, ‘On the Radio’ en ‘No More Tears (Enough is Enough)’.

De afgelopen jaren was Carolina voornamelijk te zien in diverse hoofdrollen in het theater, waaronder in de musicals ‘The Lion King’, ‘Sister Act’, ‘Dreamgirls’ en ‘The Bodyguard’. Ook was ze de leading lady in ‘Thank God it’s Donna’, een eerbetoon aan haar grote voorbeeld Donna Summer. Hierbij werd ze begeleid door Gare Du Nord Orchestra.

Vrijdag 28 augustus: Renée van Wegberg brengt ode aan Nederlandse zangeressen

Na haar met vier en vijf sterren bekroonde soloprogramma ‘List, Shaffy & Piaf’, brengt Renée van Wegberg, winnaar van een Musical Award in 2018 en 2019, een ode aan Nederlandse zangeressen met ‘Renée doet de dames’.

Het hart op tafel. Dat is wat Renée zich ten doel stelt. In haar zoektocht naar bekende en onbekende Nederlandse parels, kwam ze zichzelf tegen en vond ze muzikale herkenning. Een speciaal eerbetoon is er voor Liesbeth List, de chansonnière in wiens huid Renée kroop voor de gelijknamige musical. Met persoonlijke verhalen en nieuwe arrangementen bezingt Renée het leven in mooie, maar ook moeilijke tijden. Bijgestaan door muzikanten Ivo Schols en Berry Janssen wordt het een intiem theaterconcert vol humor, kwetsbaarheid en heel veel liefde voor muziek.

PopUp Podium in De Hallen Studio’s is er tenminste tot september. Informatie en kaarten: www.popuppodium.com.